Na burzách je nebezpečno. Kryptoměny patří do hardwarové peněženky, radí Krypta

Snímek z pořadu Krypta, čtvrtý díl druhé sezóny

BYZNYS (19)

Bitcoiny není moudré nechávat na burzách, patří do kryptoměnové peněženky. Jenže jak takovou úschovnu vybrat? Přesně na tuto otázku odpovídá další díl pořadu Krypta. V něm se řeší i problematika bitcoinové inflace, kterou komentoval Václav Holler, zakladatel společnosti Cryfin. Pořad Krypta můžete sledovat každý týden ve čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS.

Nechávat kryptoměny po zakoupení na burzách nebo na jiných internetových platformách je školácká chyba. Historie ukázala, že v takovém případě může investor o prostředky klidně i nadobro přijít. Ideální je proto přesunout digitální mince do takzvaných kryptoměnových peněženek.

Další díl pořadu Krypta vysvětluje, že existují hlavní dva druhy úschoven – softwarové peněženky a hardwarové peněženky. Druhé jmenované jsou bezpečnější, na rozdíl od obyčejných aplikací ale nejsou zadarmo. Krypta poskytnou návod, jak přesně kryptoměnovou peněženku vybrat.

Počet bitcoinů v oběhu se neustále proměňuje a s tím se mění i počet mincí, které mohou uživatelé do úschoven přesunout. Inflaci totiž ovlivňuje problematika zvaná půlení. K ní se v pořadu Krypta vyjádří Václav Holler, zakladatel společnosti Cryfin.

O pořadu Krypta

Kryptoměny patří mezi nejrizikovější investice, které definuje vysoká volatilita. Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu a dalších digitálních mincích, které jsou dlouhá léta spojeny s řadou kontroverzí a mýtů.

Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium. K 1. září roku 2022 odstartovala už druhá řada tohoto projektu.

Pořad Krypta sledujte každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz, kde najdete odvysílané díly také ze záznamu. Celý díl si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy:
mince pořady CNN Prima NEWS burza Bitcoin peněženka kryptoměna kryptoměny Cryfin Krypta hardwarová peněženka krypta CRYFIN