Kubánec hledá v Čechách bývalou otcovu lásku Ilonu. Možná tu má sourozence

Jednoho dne oslovil prostřednictvím e-mailu redakci CNN Prima NEWS Kubánec Charles Wrapner, který měl velkou prosbu. V Česku hledá bývalou lásku svého otce a rád by se s ní setkal. Dokonce má podezření, že by v Praze mohl mít sourozence. I přesto, že republiku navštívil, nic se o tajemné Iloně nedozvěděl. Redakce se proto rozhodla oslovit své čtenáře, aby mu pomohli s hledáním.

Charles Wrapner, který nyní žije ve Švýcarsku, má veškeré informace zprostředkované od svého otce Manuela Miguela Rodrígueze Álvareze. „Můj otec byl v 70. letech na Kubě vedoucím komunistických pionýrů. V roce 1977 odjel do Československa jako vedoucí dětské skupiny pionýrů, kteří se měli setkat se svými pionýrskými vrstevníky z dalších socialistických zemí. Cesty se účastnil ještě jeden vedoucí a skupina několika dětí. Na tomto pionýrském setkání to byla jediná delegace z Kuby,“ vysvětlil Wrapner.

Žena, kterou hledá, se jmenuje Ilona. „Můj otec s ní prožil během svého pobytu v Československu velmi intenzivní vztah. Ilona pracovala na této akci jako česko-španělská tlumočnice pro mého otce,“ uvedl Wrapner. Jeho tatínkovi bylo tehdy 28 let.

Álvarez byl ale ženatý a měl na Kubě dítě. O rodině však Iloně neřekl. „Po tomto kongresu se na Kubu vrátil. Za několik měsíců dostal dopis s fotkou. Psaní se dostalo do rukou jeho ženy, která se velmi rozčílila a podle všeho část zásilky zničila. Moje babička zachránila Iloninu fotku a malou pohlednici,“ sdělil Wrapner.

Má Kubánec v Praze sourozence?

Vzhledem k tomu, že tatínek měl několik milostných aférek, má Wrapner podezření, že by v Praze mohl mít bratra nebo sestru. Kdyby to byla pravda, sourozenci by dnes bylo kolem 44 let. „Otec nikdy Iloně neodepsal a já se kvůli tomu cítím velmi špatně. Jedním z důvodů, proč Ilonu hledám, je, abych ji požádal o odpuštění a dozvěděl se, co se s ní stalo, protože cítím, že můj otec se k ní zachoval ošklivě, a ona do něj přitom byla zamilovaná,“ dodal Wrapner s tím, že poté, co mluvil se svým nyní dvaasedmdesátiletým otcem i jeho tehdejší ženou, cítí, že před ním něco skrývají.

Illona byla podle informací od Álvareze o několik let mladší. V roce 1977 jí mohlo být kolem pětadvaceti let. Řekla, že je vdova, její muž zemřel při dopravní nehodě. Tábor, kterého se dvojice zúčastnila, neprobíhal v Praze, nicméně jednu noc se v hlavním městě v hotelu Olympic přespávalo.

Pokud máte jakékoliv informace, neváhejte se na redakci CNN Prima NEWS obrátit prostřednictvím e-mailu zpravy@iprima.cz.

Tagy: