Kubičko: Fiala domluvil koalici, byť partneři skřípou zuby. Babiš si s drby spojence nezíská

Šéf ANO Andrej Babiš a premiér Petr Fiala

Andrej Babiš (ANO) sklouzává do emoční roviny a vytahuje drby. Tímto stylem válcuje nejen své protivníky, ale i případné spojence. V pořadu Zprávy PLUS na CNN Prima NEWS to uvedl komentátor Radko Kubičko. Dodal, že premiér Petr Fiala (ODS) je v jednodušší situaci, neboť dokázal domluvit vládní pětikoalici, „přestože koaliční partneři skřípou zuby“.

„Babiš má určitě poradce a odborníky, kteří mu radí, jak argumentovat vládní politiku, jež má samozřejmě své nedostatky. Na straně druhé ale sklouzává do emoční roviny. Vytahuje skoro, bych řekl, až drby, to, co se prostě říká. Třeba když Fialu posílá do Bruselu nebo hovoří o tom, kdo má převzít křeslo ministra financí. Tím možná působí na některé své voliče, ale rozhodně tedy není člověkem, který by mohl opět převzít premiérské křeslo,“ řekl Kubičko.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Babiš na Fialu vytáhl vtip s hodinami. Kdo lže, ten krade a do pekla se hrabe, opáčil premiér

Dlouhodobou slabinou hnutí ANO a samotného Babiše je podle něj absence spojenců. „Tímto si je nezíská. Svým stylem válcuje jak své protivníky, tak ale i své případné spojence,“ uvedl. Naopak Fiala je podle Kubička v jednodušší situaci. „Dokázal domluvit koalici Spolu, vládní koalici, která se nerozpadá, přestože bezesporu koaliční partneři skřípou zuby,“ doplnil.

Marketér Jakub Horák podotkl, že už nyní je zřejmé, že určité procento voličů utíká od ODS k ANO. „Někteří jsou trošku zaraženi z ekonomické politiky vlády a myslí si, že by to Babiš udělal líp. K tomu slouží nápady Babiše, že by ODS měl vést hejtman Martin Kuba, který se v minulosti projevoval jako výrazná mediální postava,“ podotkl Kubičko.

Jak hodnotí komentátor vystupování premiéra Petra Fialy v duelu s Andrejem Babišem? A jak na voliče fungují zkratky jako „Babišova drahota“ či „Fialova chudoba“? Nejen to se dozvíte ve výše přiloženém videu.

Tagy: