Doležalová a Voříšek spolu moderují už 10 let. Přebral jsem ji Ebenovi, směje se moderátor

Oblíbené moderátorské duo slaví deset let na televizních obrazovkách.

Karel Voříšek a Klára Doležalová slaví 10 let na Primě

Uběhlo to jako voda. Jedna z nejoblíbenějších českých moderátorských dvojic – Klára Doležalová a Karel Voříšek – je spolu na televizní obrazovce už deset let. Za tu dobu se stali nejen neodmyslitelnou součástí vysílání, ale i skvěle sehranými parťáky a dobrými přáteli.

Na Primě i CNN Prima NEWS vítají diváky v 18:55 u Hlavních zpráv, a i přes často neveselá témata dokážou lidem díky své neuvěřitelně milé povaze vykouzlit úsměv na tváři. Jak říká Karel Voříšek – „Prima jede“ a Klárka s Karlem, jak se navzájem oslovují, s ní jedou dál.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel kontroverzní moderátor. Springer svojí show bavil Ameriku téměř třicet let

Společně zavzpomínali na své seznámení. „Mám takový pocit, že to bylo při společném moderování nějaké živé akce. Pořadatel z nás utvořil dvojici, to je patnáct, možná i více let,“ uvedla Doležalová. Na tento moment si pamatuje i Voříšek. „Bylo to naživo přímo před diváky. Klárku jsem samozřejmě znal z pořadu ‚O poklad Anežky České‘, a tak s hrdostí a lehkou nadsázkou říkám, že jsem Kláru přebral Marku Ebenovi,“ sdělil.

Mrkl a já věděla, že to půjde

Na první společné vysílání, které se datuje k 26. květnu 2013, nezapomínají. „Bylo to krásné. Adrenalin a radost z nové práce. Já byla úplně nadšená. Kája na mě jen mrkl svýma modrýma očima a já věděla, že to půjde,“ líčila moderátorka. „V režii seděla Kamila Moučková, která nás přišla podpořit a tehdejší šéfredaktorka Jitka Obzinová s napětím čekala, jak její sázka na nás dva vyjde. Vychází už deset let,“ konstatoval Voříšek.

První kulaté výročí moderátorská dvojice náležitě oslaví. „Naštěstí jsem kulaté výročí připomínat nemusela a oslavu už jsme si taky vymysleli. Není náhoda, že během ní budeme zase sedět, jen tentokrát ne za moderátorským pultem, ale u stolu v některé naší oblíbené restauraci, kam brzy vyrazíme,“ přiblížila Doležalová. Její kolega s úsměvem doplnil, že kdyby náhodou zapomněl, „Klárka mu to velmi jemně připomene“.

Po deseti letech společného uvádění zpráv si mezi sebou vytvořili jedinečné pouto. „Jsme oba Váhy a souzníme spolu. Stačí pohled do očí a máme jasno,“ řekl Voříšek a Doležalová jenom souhlasila. Dosud se spolu ani nepohádali. „Možná je to i tím, že si všechno říkáme narovinu. Myslím, že mohu za oba říct, že se máme rádi a že si jeden druhého vážíme. V tom případě je skoro nemožné se pohádat. I když, kdo ví, zeptejte se za dalších deset let,“ pokračoval moderátor.

„Lodyha, děloha, pic“

K desátému výročí mimo jiné prozradili, jaký mají společný rituál před usednutím do studia CNN Prima NEWS. „Vždycky se rozmlouváme. Oblíbená hlasová rozcvička je „lodyha, děloha, pic“. Proč právě tato spojení? „Vysvětluju to ve své knížce Nebát se a mluvit,“ láká Voříšek.

MOŽNÁ VÁM UNIKLO: Moderátorka Daniela Písařovicová vyjádřila podporu svému partnerovi Ondřeji Brzobohatému

Bez hlasové rozcvičky by podle Doležalové nemohlo začít žádné moderování. „Ale třeba během období covidu jsem měla takovou rozmlouvací specialitku. Rozmlouvala jsem se vyjmenováváním léků: ‚Remdesivir, Favipiravir, Isoprinosin, Bamlanivimab, koronavirová krize…‘ Zkuste si to,“ lákala moderátorka.

Tagy: