Zemřel kontroverzní moderátor. Springer svojí show bavil Ameriku téměř třicet let

Ve věku 79 let zemřel ve čtvrtek ráno oblíbený a vlivný moderátor Jerry Springer. Jeho „The Jerry Springer Show“ bavila diváky celých 27 let a byla známá svou kontroverzí a bouřlivou diskusí. Moderátor odešel po blíže nespecifikované, krátké nemoci. Server TMZ spekuluje o tom, že mělo jít o rakovinu.

Podle webu TMZ odešel Jerry ve čtvrtek ráno ve svém domě v Chicagu. Jeden z členů rodiny informoval, že bojoval s krátkou nemocí, které nakonec podlehl. Zmíněný web spekuluje, že se jednalo o rakovinu, kterou měl mít moderátor diagnostikovanou již několik měsíců. V poslední době se pak měl jeho stav zhoršit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bartoška o Varech: Jednáme o návštěvě hollywoodské megastar. Účast komplikuje natáčení

Springer byl znám především přímou konfrontací se svými hosty, která vtahovala diváky do jeho show natolik, že často skandovali jeho jméno. Úspěšný pořad se vysílal téměř třicet let, začal již v roce 1991, přičemž poslední díl byl natočen až v roce 2018.

Málokdo už dnes tuší, že byl Springer před svou televizní kariérou politikem. V roce 1970 vedl neúspěšně kampaň do amerického Kongresu. O sedm let později byl dokonce jeden rok starostou Cincinnati. Tyto aktivity se odrazily i v začátcích jeho show, která měla zpočátku výrazně politický nádech.

Tagy: