Kulidakis: Koalice ukazuje politickou zoufalost typu Nutella. Schmarcz použil hokejový příměr

Thomas Kulidakis a Martin Schmarcz

Komentátoři Kulidakis a Schmarcz o volební kampani

Ve vládní koalici jsou takové ideové rozdíly, že nemůže mít pozitivní program, řekl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Thomas Kulidakis. Podotkl, že je to na hranici politické zoufalosti typu Nutella, čímž narážel na premiéra Petra Fialu (ODS). Podle komentátora Martina Schmarcze koalice jen vrací bodyčeky a ANO udělalo chybu, že jeden internetový vtípek nepřešlo bez povšimnutí.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS střetl s předsedou stínové vlády hnutí ANO Karlem Havlíčkem kvůli kampani do eurovoleb. ANO zvolilo heslo „Česko, pro tebe všecko“, což ale koalice Spolu parodovala a změnila na „Rusko, pro tebe všecko“.

K TÉMATU: Fiala? Smutná postavička, vzkázal Babiš k antikampani Spolu. Laciný marketing, míní Dostálová

Taková kampaň podle komentátora Thoamse Kulidakise negativně zafunguje na voliče. „Vypadá to jako zoufalost a znouzectnost,“ řekl Kulidakis ve vysílání CNN Prima NEWS. Dodal, že upřednostňuje, aby strany šly do politického souboje s pozitivním programem. Pro KDU-ČSL, ODS a TOP 09 je to podle něj až nemožné. „Ty ideové rozdíly, které tato koalice má, což je podvod na voliče, neumožňují pozitivní program. Je to účelové spojenectví. Bylo to až na hranici politické zoufalosti typu Nutella,“ řekl Kulidakis. Narážel tak na výstup premiéra Petra Fialy (ODS), který srovnával německý výrobek s českým, přičemž chtěl upozornit na odlišné ceny.

Komentátor Martin Schmarcz k politickým kampaním použil hokejový příměr. „ANO je mužstvo, které vsadilo na tvrdou hru, na krosčeky, rvačky a narážení na mantinel. Jim se to vyplácí, oni tím vyhrávají volby. Najednou ale nějaký tým nechce prohrávát, jeden bodyček jim vrátí a oni to rozmazávají, jako kdyby se stala nějaká katastrofa,“ řekl Schmarcz.

Podle něj ANO udělalo chybu, že jeden internetový vtípek prostě nepřešlo bez povšimnutí. „To není kampaň, to je jeden vtip. Zatímco Andrej Babiš měl kampaň ve druhém kole prezidentských voleb postavenou na tom, že velice tvrdě a lživě napadl prezidenta Pavla, že nás zavleče do války,“ sdělil Schmarcz.

Tagy: