Kulidakis: Pavlův projev byl jak referát před tabulí. Fňukání opozice nerozumím, říká Schmarcz

Thomas Kulidakis a Martin Schmarcz

Kulidakis a Schmarz hodnotí projev prezidenta Pavla

Projev prezidenta Petra Pavla stále připomíná nacvičený referát před školní tabulí či základním vojenským útvarem. Uvedl to komentátor CNN Prima NEWS Thomas Kulidakis. Jeho kolega Martin Schmarcz naopak Pavlovu řeč označil za první skutečně prezidentský projev.

Oba komentátoři poukázali na značné zlepšení projevu prezidenta Pavla. „Myslím, že si vzal k srdci předchozí kritiku a mluvil v krátkých větách, byl jasný a stručný,“ podotkl Schmarcz. Dodal, že nejvíce se mu líbila první část, v níž prezident zmiňoval boj proti strachu. „Bylo tam povzbuzení, byl tam boj se strachem, byla tam výzva ke sjednocení národa, že to společně zvládneme. To byla podle mě ta nejlepší, nejsilnější a skutečně prezidentská část,“ řekl.

ČTĚTE TAKÉ: Pavlův projev? Velký skok, překvapivé euro a žádný Batman, hodnotí politici a experti

Kulidakis ovšem konstatoval, že Pavel je na tom při svých projevech stále značně hůře než jeho prezidenští předchůdci. „Havel, Klaus nebo Zeman byli nositeli opravdu originálního politického směřování, zatímco v případě prezidenta Pavla to vypadá, že je jakýmsi kompilátem nějakých myšlenek. Z hlediska originality, intelektuální síly i případné poučnosti je samozřejmě nejslabší,“ zdůraznil.

Poslechněte si novoroční projev prezidenta Petra Pavla:

Podle Schmarcze však není podstatné, zda se jednalo o myšlenky Pavla, či jeho týmu, ale zda projev působil věrohodně. Ocenil, že v něm prezident neútočil na vládu ani opozici. Velmi ho proto překvapilo „fňukání a brečení“ opozičních lídrů, kteří reagovali na Pavlovu řeč. Kulidakis ovšem oponoval, že je to pochopitelné, protože se prezident ve svém projevu jednoznačně postavil na stranu vlády.

Na celý rozhovor s komentátory Thomasem Kulidakisem a Martinem Schmarczem se můžete podívat ve výše přiloženém videu.

Tagy:
projev Zprávy plus Martin Schmarcz Thomas Kulidakis prezident Petr Pavel