Kulidakis: Pavlův projev byl suchý a nezáživný. Kdo to psal, potřebuje dovzdělat

Projev prezidenta Petra Pavla byl suchý, nezáživný a až fyzicky bolel. Takto jej ve speciálním vysílání CNN Prima NEWS k oslavám 28. října zhodnotil komentátor Thomas Kulidakis. Dodal, že ten, kdo jej napsal, potřebuje dovzdělat. Vadilo mu zejména citování komiksové a filmové postavy Batmana.

„Mě to až fyzicky bolí,“ řekl na úvod svého hodnocení Pavlova projevu Kulidakis. Nejradši by v takto slavnostní den prý „hladil po vláskách a byl v dobré náladě“, ale bohužel to nejde.

„Ten projev byl suchý, bez nálady,“ pronesl Kulidakis. Pokračoval, že člověk, který jej napsal, potřebuje dovzdělat. „Buď to chce nového člověka na psaní projevů, nebo by měl Pavel dostat mediální trénink,“ konstatoval.

Kulidakisovi pak podle jeho slov hodně leží v žaludku citace z Batmana. Prezident citoval otce filmového postavy, který říkal: „Padáme proto, abychom se učili znovu zvedat.“ „Batman byl úplný vrchol všeho,“ komentoval Kulidakis. Dodal, že při předávání státního vyznamenání by se určitě našel lepší vzor k citaci.

Na přetřes přišla také komunistická minulost prezidenta Pavla a připodobňování k Václavu Havlovi. Připomněl, že současný prezident na konci 80. let studoval na vojenského rozvědčíka. „Kdyby stihl dřív dostudovat, tak mohl být ve styku s disidenty jinak,“ glosoval komentátor a dodal, že propojovat ho s Havlem mu připadá úsměvné.

Mezi vyznamenanými je hned několik disidentů a chartistů. „Je tam divný stín, že se udílí vyznamenání, aby se něco snažilo vygumovat,“ pokračoval Kulidakis. S jejich vyznamenáním ale souhlasil bývalý hradní protokolář Miroslav Sklenář. „Ti lidé nemládnou a je to určitá část veřejnosti, která nebyla v posledních 10 až 20 letech náležitě oceněna,“ řekl Sklenář.

Tagy: