Kup si svého poslance. Věrohodnou panenku politika můžete mít už za dvojku

Zlaté české ručičky jsou dozajista klišé. To nic nemění na faktu, že stále dokáži překvapit. A tak si můžete přes internet objednat zhotovení panenky, která je věrnou kopií své živé předlohy. Za jednu takovou dáte jen něco málo přes dva tisíce. Momentálně je hitem sociálních sítí poslankyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková, respektive její zmenšené alter ego.

Nevíte, čím potěšit své blízké o Vánocích? Možná by jim udělala radost realistická panenka jejich oblíbeného politika či političky. Musíte si ale s objednávkou pospíšit. Andrea Fečová z Olomouce, která panenky vyrábí, má totiž zájemců až nad hlavu. „Pokud se tedy rozhodnete, napište mi, jen do Vánoc už mám plno objednávek,“ uvedla pro CNN Prima NEWS.

Výtvarnice vzbudila vlnu zájmu ve středu, když na facebookový profil svého ateliéru umístila několik fotografií zmenšeniny poslankyně Trikolóry Zuzany Majerové Zahradníkové. „Panenka na přání podle živé ženy. Cena za podobnou 2 200,- Kč + poštovné,“ doprovodila obrázky popiskem. Pod příspěvkem se hned objevilo několik pochvalných komentářů, v nichž pisatelé dávali najevo, že političku poznali na první pohled. „Tak tohle je Zuzana Majerová jak vyšitá,“ napsala například Bára Hanáková.

Obě ruce levé

Pokud zrovna mezi fanoušky Majerové Zahradníkové, potažmo Trikolóry, nepatříte, není to důvod ke smutku. Andrea Fečová dokáže vyrobit panenku kohokoli, a to pouze na základě fotografie. Můžete si tedy objednat a následně doma vystavit miniaturní poslanecký klub kterékoli strany. Nejlaciněji by vás vyšel klub STAN, který má jen šest členů. Největší investici by si naopak vyžádal sbor poslanců za hnutí ANO. Jeho 77 členů by vás stálo 169 400 korun. Panenka číslo 78 by v něm ale zastoupena nebyla. „Nemám strach z výroby nikoho, jen Babiše vám opravdu nevyrobím,“ dodala bez dalšího Andrea Fečová.

Kdo dělal tuhle panenku, tak umí svoje řemeslo - fakt Zuzana Majerová Zahradníková vystihl. Zuřivý zrzavý účes, “vždycky” džíny, modrá kabelka, krásný oči za silnýma brýlema. Hezký den všem

Posted by Václav Klaus ml. on Thursday, October 8, 2020

Miniaturu Zuzany Majerové Zahradníkové zaregistroval i její stranický šéf Václav Klaus mladší. „Kdo dělal tuhle panenku, tak umí svoje řemeslo. Zuřivý zrzavý účes, vždycky džíny, modrá kabelka, krásný oči za silnýma brýlema,“ napsal předseda Trikolóry na Facebook. Mezi diskutujícími se ale na zdi Klause mladšího našli i kritici, kteří si všimli drobných nesrovnalostí. „Jen má pravou ruku levou, nemůže dlaň směřovat nahoru s palcem vpředu,“ napsal Petr Blaťák. „Protože má obě ruce levé,“ opáčil uživatel Radek Nightingale.

Tagy: