Kuriózní nehoda na Liberecku. Řidička srazila vlka, havárii zachytila palubní kamera

Srážka s vlkem na Liberecku

Srážka s vlkem

Policisté na Českolipsku vyjížděli ke kuriózní nehodě. Na rušné silnici auto srazilo vlka. Zvíře po srážce odběhlo do lesa. Nehodu zachytila palubní kamera vozu.

Nehoda se stala v ranních hodinách na silnici mezi Libercem a Českou Lípou. Poblíž Kunratic u Cvikova vběhl vlk do vozovky mezi projíždějící auta. „Jednomu vozu se stačil vyhnout, řidička jedoucí ve směru od Liberce už ale nedokázala srážce zabránit,“ uvedla policejní mluvčí Libereckého kraje Ivana Baláková.

ČTĚTE VÍCE: Hrůzný nález v mrazáku. Policisté objevili rozřezané tělo německého podnikatele

Zvíře po srážce odběhlo do přilehlého lesíka. „Řidička nechtěla zůstat stát na frekventované silnici, takže popojela o kus dál, kde auto odstavila a zavolala policisty. Podrobila se přitom dechové zkoušce, která byla negativní,“ pokračovala mluvčí. Manžel řidičky, která vlka srazila, se ho vydal mezi stromy hledat, jestli neleží někde zraněný, ale zvíře nenašel. Z nepříjemného zážitku tak zůstalo jen video a lehce poškozený předek auta s několika chuchvalci vlčí srsti.

Podle expertů ke srážkám s vlkem zatím dochází jen výjimečně, postupem času, jak v Česku přibývají, to ale může být častější. „Nemusí to být ani v místě, kde se vlčí smečka vyskytuje. Nejčastěji přes silnici přebíhají mladí vlci, kteří si hledají nové teritorium,“ vysvětlil Miroslav Kutal z projektu Šelmy.cz, který se na vlky specializuje. Lidé v okolí místa nehody by podle experta měli být opatrní, protože mohou na zraněného vlka narazit. „V takovém případě by se k němu rozhodně neměli přibližovat. Je důležité zavolat záchrannou stanici pro zvířata, kde už si budou vědět rady,“ zdůraznil expert.

Tagy: