Kuriózní přepadení banky. Lupič nechal rukojmí fotit selfie, požadoval podivné výkupné

Přepadení banky v Gruzii

Přepadení banky v Gruzii

Podomácku vyrobený simulátor výbušného zařízení, střelné zbraně, nůž a granát. S takovou výbavou přišel muž do banky v Kutaisi –⁠ druhém největším městě Gruzie. Lupič vypadal jako profesionál, ale choval se značně podivně: požadoval kuriózní výkupné a dovolil rukojmím natáčet videa.

Do banky ve druhém největším městě Gruzie vstoupil muž ve vojenském oblečení a kukle. Na těle měl připevněný simulátor výbušného zařízení a byl vybaven střelnými zbraněmi, nožem a granátem. Jako rukojmí si vzal 14 zaměstnanců a návštěvníků banky.

V jednu chvíli chytl jednoho ze zadržených mužů pod krkem a vyhrožoval, že jeho i sebe vyhodí do vzduchu. Přestože by se mohlo zdát, že šlo o profesionálního lupiče, který věděl, co dělá, opak byl pravdou.

Ostatní rukojmí totiž nechal v klidu sedět na židlích, natáčet videa na mobilní telefony a bavit se mezi sebou. Jedna dvojice zadržených si během přepadení dokonce pořídila selfie fotografii i s lupičem. Kuriózní byl navíc i pachatelův požadavek na výkupné. Žádal totiž dva miliony amerických dolarů v hotovosti, vrtulník, ruskou vlajku a rybářskou udici.

Ozbrojence se policistům nakonec podařilo zneškodnit a zajaté osoby osvobodit. Gruzínská prokurátora již proti muži vznesla obvinění. Událost mimo jiné vyšetřuje jako teroristický čin. Pokud bude pachatel shledán vinným, hrozí mu 10 až 15 let vězení.

Tagy: