Kuriózní zásah v Plzni: Strážníci chytali zmatenou ovci. Kličkovala mezi auty

Strážníci v Plzni odchytávali uprchlou ovci.

Kuriózní zásah mají za sebou městští strážníci v Plzni. Na hlavním tahu v centru města odchytávali vyděšenou ovci. Zvíře už je v bezpečí na farmě s přiléhavým jménem Černá ovce.

Na tísňovou linku zavolala žena, že na Klatovské třídě mezi auty a tramvajovým pásem pobíhá vyděšená ovce. Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět, jak jde zvíře přes přechod pro chodce směrem k Velké synagoze. Najednou ale mění směr a vybíhá přímo proti autu.

Strážníci se snažili zvíře odchytit a ze tří stran ho obklíčili. Zákrok byl nakonec úspěšný a ovci se jim podařilo zpacifikovat ještě před tím, než přijela odchytová služba. „Díky včasnému a rychlému zásahu strážníků se naštěstí nikomu z účastníků silničního provozu nic nestalo,“ ocenila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Teď už je ovce v bezpečí na farmě, kam ji strážníci převezli. „Ovečka se adaptovala mezi ostatní,“ popsal majitel farmy Svatopluk Čech.

Zvíře má evidenční známku, takže by neměl být problém přes Krajskou veterinární správu zjistit, komu patří. Jak se na rušnou třídu dostalo, můžeme jen hádat. „Pravděpodobně kličkovala po Klatovské, aby se vyhnula kebabům, a hledala útočiště v synagoze,“ vtipkoval Čech.

Pokud se nepodaří vypátrat majitele, nebo se sám nepřihlásí, zůstane ovečka na farmě Černá ovce.

Tagy: