Nejhledanější český kohout se našel. Výstavní opeřenec utekl z kurníku a toulal se Prahou

Výstavní kohout zmizel z kurníku.

Výstavní kohout zmizel z kurníku

Pražským policistům se podařilo vypátrat výstavního kohouta Tondu, kterého postrádali jeho chovatelé už od minulého týdne. Zvíře bylo šťastným majitelům v pořádku vráceno.

Svého výstavního kohouta majitelé postrádali od minulé středy. Tehdy zmizel z kurníku u jejich rodinného domu. „Prohledali jsme celou zahradu, ale nikde jsme ho nenašli. Bylo mi to trapné, ale zavolala jsem na policii,“ vylíčila majitelka kohouta Zuzana Máčková. „Kurník byl otevřený dokořán, přitom jsem si jistý tím, že jsem ho zavíral. Mysleli jsme si, že ho někdo ukradl a že si ho udělal na víně,“ doplnil manželku chovatel Pavel Máček.

Policisté se do celého případu pustili s vervou a podařilo se jim zajistit záběry z kamer, které Tondu zachytily. Procházel se po pražských Kbelích. Vypadalo to, že majitelé buď špatně zajistili kurník, nebo zvíře někdo schválně vypustil. Policisté také zjistili, že ho na procházce zpozorovala pracovnice nedaleké pizzerie, která ho odchytila a začala řešit, komu utekl.

Příběh se šťastným koncem

„Při procházce ho vyrušila a následně odchytila pracovnice nedaleké provozovny, která zjišťovala, komu kohout patří,“ potvrdila mluvčí policie Violeta Siřišťová. Tonda se tak dostal do chovu Martiny Švecové, který se nachází asi 300 metrů od jeho původního bydliště. „Obrátila se na mě paní z pizzerie s tím, že našla slepici… jestli není náhodou moje, nebo sousedů. Ptala jsem se, nikomu ale nechyběl. Tak jsem si ho nechala,“ uvedla Švecová.

Nakonec se však Tonda přece jen mohl vrátit k původním majitelům, kteří si ho začátkem týdne přišli vyzvednout. „Chtěli bychom moc poděkovat policii, že nám ho našla,“ radoval se Máček. Kohoutí příběh tak má šťastný konec. Tonda bude pár dnů odpočívat a v sobotu ho čeká jeho první výstava.

Tagy: