KVÍZ: Kdo chce vidět Idiota, nechť se staví v ředitelně. Jak znáte hlášky z filmů o škole?

Zpátky do školních lavic v pondělí 4. září sice usednou žáci základních a středních škol, zkrátka však nemusejí přijít ani dospělí. Řada českých oblíbených filmů, zejména komedií, je situována do školního prostředí. Hlášky, které v nich zaznívají, si oblíbily celé generace. Vraťte se jejich prostřednictvím do lavic a otestujte své znalosti v kvízu, který pro vás připravila redakce CNN Prima NEWS.

O české filmy, které pojednávají o strastech a radostech žáků i učitelů, skutečně není nouze. Humorné výroky aktérů či trefné reagování na určitou situaci si mnozí diváci natolik oblíbili, že je používají i v běžném životě.

Jedná se o hlášky, které i ti, kteří již dávno nejsou školou povinní, rádi pronesou či s úsměvem poslechnou při sledování oblíbeného filmu –⁠ prostě zlidověly. Vraťte se i vy na chvíli do školního prostředí a otestuje své znalosti legendárních hlášek z populárních snímků prostřednictvím našeho kvízu.

ČTĚTE TAKÉ: Začátek školního roku se blíží. „Bro, nepanikař, všechno je najs!“

Jak dobře znáte filmové hlášky ze školního prostředí?

1 10 „Rozmohl se na nám tady takový nešvar.“ Tato legendární věta zazněla na třídní schůzce v kultovním filmu Pelíšky. O jaké slovo se jednalo?

2 10 „Rodiče, kteří chtějí vidět Idiota, nechť se dostaví do ředitelny.“ V jakém filmu tato výzva zazněla?

3 10 Vzpomenete si na jméno filmového učitele z filmu Obecná škola?

4 10 Ve škole se nesedí pouze v lavicích, jezdí se i na výlety. Legendární lyžařský výcvik je zachycen ve filmu Sněženky a machři. Jakou slavnou hlášku pronesl Václav Kopta?

5 10 „No, nepotěšil jste mne, ani já vás nepotěším.“ V jakém filmu zazní tato známá věta?

6 10 „Štěstí? Co je štěstí? Muška jenom zlatá...“ přednáší báseň jeden ze studentů. Jak se kultovní film jmenuje?

7 10 Ve filmu Marečku, podejte mi pero! je jedna výrazná postava, která nepatří zrovna k oblíbencům mezi spolužáky. Jak se jmenuje?

8 10 Ve filmu Vrať se do hrobu! zazní legendární odpověď na matematickou úlohu: „Jsou dány dvě kružnice, z níž jedné...“

9 10 „Sex kráčí ZDŠ! Jsem Radim Dochleba, lejdy. Smím doufat, že spolu budeme sdílet jednu učebnu, zvláště, když devítka je už jenom jediná v obvodě?“ V jakém filmu tato věta zazněla?

10 10 „To není učení – to je krocení divé zvěře,“ prohlásí profesorka přírodopisu Suchánková. V jakém filmu?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

Tagy: