Kvůli sražené dívce v Troji volali po opatřeních. Přímo před nimi se „předvedl“ další motorkář

Setkání v pražské Troji kvůli potřebě bezpečnostních opatření.

Bezohlední motorkáři v pražské Troji

Bezohledný motorkář minulý týden srazil a těžce zranil v pražské Troji na přechodu pro chodce patnáctiletou dívku. Ve středu se na místě nehody sešli rodiče i lidé z okolí a volali po dalších bezpečnostních opatřeních, aby se podobné neštěstí neopakovalo. Přímo při setkání natočil kameraman CNN Prima NEWS na stejném místě dalšího motorkáře, který riskoval úplně stejně jako ten, který mladou slečnu srazil.

Patnáctiletá Klára šla 17. června ráno do školy. Před přechodem pro chodce se zastavila, dodávka dívce dala přednost. Nic nenasvědčovalo jakémukoliv nebezpečí až do chvíle, než se přiřítil motorkář na svém stroji a mladou slečnu srazil k zemi.

ČTĚTE TAKÉ: Babybox v pražské Libni hlásí miminko. Nalezená holčička je v pořádku, dostala krásné jméno

Podle informací dívčina otce jel motorkář bezohledně. Detaily srážky teď vyšetřuje policie. „Ignoroval úplně všechno, co tady je – retardéry, přechod pro chodce, balisety, ze kterých si udělal slalom a vysokou rychlostí jel v protisměru,“ popsal pro CNN Prima NEWS otec zraněné dívky. „Hlavně motocyklisti jezdí přes plné čáry, celé to objíždí. Je to prostě neúnosné,“ doplnila ředitelka trojské základní školy Kateřina Tůmová.

Během středečního setkání se krátce po deváté hodině ráno udála na stejném přechodu identická situace. Slova rodičů i ředitelky přímo před kamerami potvrzuje další z motorkářů. Bezohledně a vědomě porušuje předpisy. „Tak víte co, já vím, že to je přestupek, ale máte motorku z nějakého důvodu, spěchám do práce,“ popsal pro CNN Prima NEWS pokutovaný motorkář.

„Úplně mi naskočila husí kůže,“ popsal nakřáplým hlasem otec Kláry. „Co bude říkat, až srazí jeho dítě, že mu to nevadí, protože pán spěchal do práce?“ nechápal motorkářovo vysvětlení.

Zdravotní stav dívky sražené v půlce června je stále velmi vážný a čekají ji další operace. „Je v umělém spánku připojená na plicní ventilaci. Nepřejeme si nic jiného než návrat do života a její uzdravení,“ popsala pro CNN Prima NEWS matka zraněné.

„Dorazil jsem asi 5 minut po té události. Byl jsem z toho úplně otřesen,“ řekl pro CNN Prima NEWS starosta MČ Praha-Troja Tomáš Bryknar (SNK). S kolabující dopravou se Troja podle starosty trápí denně, důvod vidí v přemíře aut, která přijíždějí z jiných městských částí. „Je to alfa a omega celého problému. Řidiči, kteří tady stojí půl hodiny dvoukilometrovou kolonu, jsou vystresovaní. Motorkář předjíždí v protisměru a dělá taková fatální rozhodnutí,“ dodal Bryknar.

Starosta proto chce, aby v rizikovém úseku přibyly nové zpomalovací retardéry a úsek s nejvyšší povolenou rychlostí 30 km za hodinu se prodloužil. Další bezpečnostní opatření by měla být v tomto úseku zavedena v průběhu letních prázdnin.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Matka finalistky Miss zemřela po konfliktu s cyklistou. Poškozený jsem já, řekl muž u soudu

Tagy:
letní prázdniny Praha Libeň Praha-Troja Kateřina Kristelová Babybox Přechod pro chodce