Muž chtěl po taxikáři účtenku, ten se naštval a začal i s ním divoce brázdit ulice Zlína

Taxikář ve Zlíně začal ujíždět i se zákazníkem. Jak se ukázalo, řidič neměl licenci.

Taxikář ve Zlíně začal ujíždět i se zákazníkem

Jedete taxíkem, v cíli zaplatíte a chcete účtenku. Na první pohled běžná situace se ve Zlíně proměnila v drama. Řidič totiž dupl na plyn a i s nespokojeným zákazníkem se divoce rozjel, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Houkající auta strážníků i policie pronásledovala taxík, který ujížděl nočními ulicemi. Uvnitř vozu seděl vyděšený cestující, který v ruce držel telefon, ze kterého volal strážníky o pomoc.

Strážníci podobný případ, jako se odehrál minulý týden ve Zlíně, nepamatují. Řidič se tak rozhodl vyřešit spor o účtenku. Když konečně s vyděšeným zákazníkem zastavil, dal se na útěk. Strážníci ho přesto dopadli.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt oblíbeného DJ. Osudnou se mu stala srážka s kamionem nedaleko Čertovice

„Řidičem údajného taxíku byl jednadvacetiletý muž, který neměl oprávnění taxislužby,“ sdělil redakci zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík. Případ tak upozornil na nešvar, který v ulicích Zlína přibývá. Takzvaní černí taxíkáři jsou ve Zlíně tak drzí, že si stoupnou vedle stanoviště oficiální taxislužby.

Na co si dávat pozor?

Řidiči taxislužby musí splňovat pro svou živnost spoustu podmínek. A vše je stojí nemalé peníze. „Nemám k tomu slov, co se tady ve Zlíně začalo dít. S prominutím, je to bordel,“ svěřila se pro CNN Prima NEWS řidička taxi Jaroslava Šumšalová a uvedla, čeho by si měl zákazník všímat: „Je to žlutá karta řidiče, oprávnění taxislužby. Druhá věc je taxametr. Dále vylepené informační ceníky, jak vevnitř, tak na autě. Samozřejmě ještě žlutá registrační známka, že je vozidlo evidováno v evidenci vozidel taxislužby.“

Muže, který ujížděl se zákazníkem, čeká vysoká pokuta. Navíc má štěstí, že policisté případ nevyhodnotili jako únos.

Tagy: