Bidenova inaugurační show: Lady Gaga dojala hymnou, nechyběla ani Jennifer Lopez

 Na inauguraci Joea Bidena dostala státní hymnu na starosti zpěvačka Lady Gaga a sklidila obrovský úspěch.

Inaugurace Joea Bidena byla i přes přísná protikoronavirová omezení obrovskou událostí – nejen pro nového amerického prezidenta. Úkol zazpívat hymnu připadl na zpěvačku Lady Gaga, která hosty i diváky u obrazovek dojala svým emotivním projevem. Na ceremoniálu vystoupila i její neméně slavná kolegyně Jennifer Lopez a další američtí umělci.

Lady Gaga sklidila za své vystoupení na Bidenově inauguraci obrovský úspěch. Veškerou pozornost na sebe strhla okamžitě, jakmile se objevila na scéně. Extravagantní zpěvačka si v tento velký den oblékla širokou rudou sukni a černý přiléhavý kabátek se zlatou holubicí na hrudi, k níž ladil pozlacený mikrofon, a vlasy měla vkusně zapletené.

Na pódium doprovodil zpěvačku americký voják, krátce poté se pozdravila s Bidenem a dalšími přihlížejícími. Národní hymnu The Star-Spangled Banner, v překladu Hvězdami posetý prapor, pak odzpívala s noblesou jí vlastní. Doprovázela ji kapela amerického námořnictva.

Po vystoupení si ještě vyměnila pár slov s novým prezidentem, kterému pomáhala v předvolební kampani v Pensylvánii a v minulosti se podílela i na jeho boji proti sexuálnímu násilí v univerzitních kampusech. Později se zapovídala i s bývalým prezidentem USA Barackem Obamou, který se inaugurace účastnil stejně jako další exprezidenti Bill Clinton a George Bush mladší.

V rámci inaugurace vystoupila i zpěvačka Jennifer Lopez, která se oděla celá do bílého a ke kalhotám a dlouhému kabátu zvolila elegantní šperky. Zazpívala kombinaci písní This Land is Your Land (Tahle země je tvoje země) a America The Beautiful (Krásná Amerika). Část slibu věrnosti vlajce pronesla ve španělštině.

Dechberoucí vystoupení předvedl i americký country zpěvák a textař Garth Brooks, který zazpíval píseň Amazing Grace zcela bez doprovodu. O to emotivněji celé vystoupení působilo. Diváky pak vyzval, aby poslední, Američanům dobře známé verše křesťanské písně, zazpívali s ním. Poté si potřásl rukou s Bidenem i s bývalým viceprezidentem Mikem Pencem, nasadil si zpět kovbojský klobouk a ještě se objal s Obamou.

A před národem, potažmo celým světem, stanula i kalifornská básnířka Amanda Gormanová, která se ve svých dílech věnuje rasovým tématům, útlaku a právům žen. V inauguračním televizním speciálu, který moderoval herec Tom Hanks, pak vystoupila i řada dalších celebrit.

Podívejte se na sestřih všech interpretů na inauguraci Joea Bidena:

Tagy:
Lady Gaga Jennifer Lopez zpěvačka Joe Biden Barack Obama zpěvák George W. Bush básně americká hymna USA inaugurace Garth Brooks Amanda Gormanová Námořnictvo Spojených států amerických národní hymna Jennifer Lopezová