Landa: Žluté špendlíky proměníme ve zlaté. V politice bych chcípnul na „bezdušovost“

Daniel Landa

360° 7.9.2021

Do iniciativy Žluté špendlíky, která se vymezuje vůči koronavirovým opatřením v podobě očkování nebo roušek, se už zapojilo 13 tisíc lidí, uvedl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS zpěvák Daniel Landa. Společně s odborníky se bude snažit změnit některá dosavadní nařízení vlády nebo pohled na ně. Sám ale do politiky nejde, protože by zemřel na „bezdušovost“ , vysvětlil ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Žlutý špendlík je připraven k aktivnímu odporu,“ uvedl Landa, který podle svých slov bojuje za lidskou důstojnost. Iniciativa nyní čítá asi 13 tisíc lidí, to je ale prý teprve začátek. Společně s dalšími se snaží zamezit „nesmyslným plošným uzávěrám, povinnosti nošení roušek ve školách nebo testování a očkování“.

„Ptám se lidí, zda cítí, že přichází totalitní způsob uvažování a kdo je ochotný se připravit na odpor. Co bude dál, sám nevím. Blanický manifest byla první fáze, šli jsme přes petici a přivedli skutečné odborníky, jako je epidemiolog Jiří Beran, kapacita ve svém oboru,“ vysvětluje.

Název iniciativy ale bude mít další vývoj. „Žlutý špendlík vrátíme dětem a přeměníme ho na zlatý. To bude signál, že odborné týmy máme připravené a je to už záležitost dospělých,“ doplnil Landa. Ve zlaté barvě vnímá i symboliku pravdy.

V Německu zuří covidová totalita

Právě kvůli silným výrokům proti aktuálním protikoronavirovým nařízením ho dost lidí tlačilo do politiky. I on sám tuto možnost chvíli zvažoval. „Asi měsíc na přelomu roku jsem o tom, že vstoupím do politiky, přemýšlel. Opravdu jsem chtěl zkusit, co by to obnášelo,“ popsal.

Když se o tom zmínil před dalšími lidmi, rozpoutalo to debaty. „Vyčerpávaly mě. Ukázaly mi, že nejsem vhodná osoba. Dostal bych srdeční arytmii, zabilo by mi to duši a pak tělo. Chcípl bych na ‚bezdušovost‘,“ dodal.

Ve vysílání CNN Prima NEWS se vyjádřil i k dění v Evropě. „Je to hnus. Moje žena, rodilá Němka, ale hrdá vlastenka Česka, ví, že v Německu zuří covidová totalita. Policisté nechají mašírovat LGBT komunitu 30 tisíců lidí bez roušek, to asi není problém. Pak přijdou pokojně vyjádřit svůj názor lidé, kterým se nelíbí koronavirová situace, a dostávají pěstmi a koleny do hlav,“ sdělil Landa.

Tagy: