Tragédie na fotbalovém stadionu. Při tlačenici fanoušků na záběrech přišlo o život 12 lidí

Při tlačenici na fotbalovém stadionu v Salvadoru přišlo v sobotu večer o život nejméně 12 lidí, píše americká CNN. Další nejméně stovka fanoušků utrpěla zranění, někteří kritická. S odvoláním na policii o tom v neděli informuje agentura AFP a také místní média.

Podle webu salvadorského listu La Prensa Gráfica se neštěstí odehrálo na stadionu Cuscatlán v hlavním městě 6,3milionové latinskoamerické země během utkání mezi týmy Alianza a FAS. Mezi mrtvými je podle deníku nejméně sedm mužů a dvě ženy. Americká CNN následně zvýšila počet potvrzených obětí neštěstí na 12.

ČTĚTE TAKÉ: Chaos při pomoci chudým přerostl v horor. Dav v Jemenu zpanikařil, ušlapáno bylo 78 lidí

Agentura AP uvedla, že se neštěstí stalo, když se na stadion snažili dostat další fanoušci. „Byla to lavina fanoušků, která se přehnala přes vstupní bránu,“ řekl novinářům jeden ze zasahujících záchranářů. „Lidé venku se chtěli protlačit dovnitř, všichni se na nás sesypali,“ sdělil pak listu La Prensa Gráfica jeden z mladých fanoušků, podle něhož byl stadion přeplněný a venku stále čekalo hodně lidí se vstupenkami. Problémem podle něj bylo také to, že pořadatelé otevřeli jen málo vstupů na stadion.

Následující záběry jsou drastické:

Na záběrech na sociálních sítích je vidět řadu bezvládných těl na stadionu a také mnoho lidí, jak se z místa snaží dostat pryč. Některé zraněné zdravotníci oživovali přímo na trávníku. Utkání bylo kvůli neštěstí přerušeno a na stadion poté dorazily stovky policistů a vojáků.

Tagy: