Svoboda měl černý kašel. Infekční doufám nejsem, řekl. Také doufáme, odvětil poslanec Philipp

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) se během jednání zdravotnického výboru prořekl, že se léčí s černým kašlem. V rozčíleném tónu uvedl, že už několik dní bere antibiotika. Poslankyně Romana Bělohlávková (KDU-ČSL) a rovněž původním povoláním lékařka Svobodovi vyčetla absenci respirátoru. Informoval o tom web Novinky.cz.

Primátora nenechalo chladným plánované jednání Sněmovny ohledně záležitostí pražské hygienické stanice, píše web Novinky.cz. „Říkali mi, že je potřeba, abychom tady byli. Jsem těsně po odléčení pertusu (černý kašel, pozn. red.). Přišel jsem, protože už mám šest dní antibiotika. Nejsem tedy infekční, jak mě učili ve škole, doufám, že dobře,“ pronesl s roztrpčením v hlase a dodal, že mu není dobře. Respirátor či jinou ochranu dýchacích cest ale neměl.

K TÉMATU: Rusko chce stíhat Koláře a Stárka, za Koněva jim hrozí 5 let. Skvělá motivace, říká exstarosta

Odlehčit situaci se pokusil místopředseda výboru a poslanec Tom Philipp (KDU-ČSL), který řekl, že všichni přítomní doufají v to stejné.

„Vzdělal jsem se. Bere se to tři dny, čtyři dny pauza a zase čtyři dny. Je to úplně nové,“ reagoval na to Svoboda. „Aspoň ten respirátor to, kolego, chtělo,“ poznamenala Bělohlávková, jež po dobu jednání seděla vedle primátora.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Politici mají dvojí slovník. Za sprostoty by se měli omlouvat unii dlaždičů, vyzval Kubáček

Tagy: