Hromadná nehoda ochromila dálnici D6. Bouralo 10 aut, zasahují všechny záchranné složky

Na dálnici D6 se na krátkém úseku srazilo deset aut.

Hromadná nehoda na D6, srazilo se deset aut

Kvůli srážce deseti aut museli policisté v pátek večer uzavřít dálnici D6 u sjezdu na Kynšperk nad Ohří. Během pouhé půlhodiny na zhruba kilometrovém úseku havarovalo devět osobních aut a jeden náklaďák. Na místě zasahovaly všechny záchranářské složky.

Šest nehod se v pátek večer stalo na 155. kilometru dálnic D6 ze směru z Karlových Varů na Cheb. Nejprve tam havaroval nákladní automobil, poté za ním několik osobních aut. „Silnice v Karlovarském kraji aktuálně pokryla ledovka,“ napsali na sociální síti X policisté.

„Nákladní auto skončilo mimo dálnici. Zbylých devět aut se srazilo na úseku asi jednoho kilometru,“ popsal reportér CNN Prima NEWS Tomáš Polák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Namol opilý cizinec srazil v Brně dva chodce. Když se šel druhý den udat, stále nebyl střízlivý

Provoz na dálnici u Kynšperka nad Ohří je omezený. Policisté tam dočasně uzavřeli sjezd z dálnice. Na místě zasahují všechny záchranářské složky. „Řidiči říkali, že silnice byla velmi kluzká. Teploměry ukazují minus dva stupně,“ sdělil Polák.

Hasiči za poslední tři hodiny vyjížděli k osmi dopravním nehodám po celém kraji. Autonehody se staly například v Karlových Varech, u Nejdku, u obce Kfely na Karlovarsku nebo u obce Šindelová na Sokolovsku. „Upozorňujeme řidiče i chodce, aby při pohybu venku dbali zvýšené opatrnosti,“ uvedli hasiči na Facebooku.

Slničáři upozorňují řidiče, že silnice mohou vlivem počasí klouzat, navíc je kvůli sněžení snížená dohlednost. Namrzat by mohly silnice hlavně v Krušných horách. Je možné, že sněžení bude v pátek večer místy přecházet v mrznoucí déšť, který na vozovkách vytvoří ledovku. Meteorologové kvůli tomu vydali výstrahu pro Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj.

Tagy: