Legendární fotbalista Manchesteru v problémech. Giggs byl zatčen za podezření z napadení

Trenér Walesu Ryan Giggs

Giggs byl zatčen kvůli podezření z napadení

Bývalý hvězdný fotbalista Manchesteru United a současný trenér Walesu Ryan Giggs byl zatčen pro podezření z napadení. Třicetiletá žena měla podle policie utrpět lehká zranění. Fotbalová legenda však byla později propuštěna na kauci. S odkazem na britská média o incidentu informoval web CNN.

Trenér fotbalové reprezentace Walesu Ryan Giggs byl v neděli večer podle britských médií ve svém domě zatčen kvůli podezření z napadení. Bývalý slavný hráč Manchesteru United byl následně propuštěn na kauci, obvinění popřel. Po dohodě s vedením svazu však vynechá listopadové zápasy národního týmu.

Manchesterská policie na dotaz CNN jméno Ryana Giggse nepotvrdila. Britská policie totiž běžně nezveřejňuje jména osob zapletených v případech napadení. „Policie byla přivolána v neděli 1. listopadu v 10:05 večer po nahlášení povyku na adrese Chatsworth Road, Worsley,“ informovali britští strážci zákona.

„Žena kolem třiceti let utrpěla lehká zranění, nevyžadovala ale žádné ošetření. Šestačtyřicetiletý muž byl kvůli podezření z napadení zatčen,“ uvedla dále policie s tím, že muž byl později propuštěn na kauci do doby, než s ním bude zahájeno další řízení.

Nebude zapojen do nadcházející reprezentační akce

Zástupce velšské fotbalové legendy na dotaz CNN nereagoval. Ve vyjádření zveřejněném britskými médii však Giggs všechna obvinění odmítá. „Spolupracuje s policií a bude jim nadále nápomocen při probíhajícím vyšetřování,“ uvedl fotbalistův zástupce.

Velšská fotbalová asociace potvrdila, že o Giggsovu údajném incidentu ví. „Dohodli jsme se, že se proto nezúčastní nadcházejícího srazu reprezentace,“ citoval prohlášení asociace web. Wales čeká přípravný duel s USA a zápasy Ligy národů s Irskem a Finskem.

Třináctinásobný vítěz Premier League s Manchesterem United měl oznámit nominaci na trojici zápasů, tisková konference ale byla zrušena. Nominace bude nově oznámena ve čtvrtek a Giggse na lavičce nahradí asistent Robert Page.

Tagy:
policie Velká Británie Wales Premier League zadržení Manchester United napadení kauce fotbal USA Ryan Giggs Manchester United FC Liga národů UEFA Robert Page