Lékař pacientkám tvrdil, že je vyléčí sexem. Stykem měl předávat protilátky

Lékař a pacientka

Italský gynekolog nabízel pacientkám neobvyklý způsob léčby. Chtěl je zbavit rakovinotvorného viru pomocí sexu. Šedesátiletý lékař měl podle svých slov ženám stykem přenést imunitní protilátky, které by je uzdravily.

Podle webu Newsflash měl gynekolog Giovanni Miniello oznámit 33leté ženě, že má lidský papilomavirus (HPV). Výskyt pohlavně přenosného viru však nedoložil. „Lékař mi tvrdil, že svou alternativní léčbou zachránil před rakovinou spoustu lidí. Po sexuálním styku s ním byly výsledky na přítomnost viru údajně negativní,“ popsala šokovaná žena lékařovu snahu přesvědčit ji k sexu.

Pacientka se rozhodla se svým příběhem svěřit italskému listu La Repubblica i investigativnímu pořadu Le lene, který najal herečku, aby ztvárnila jednu z pacientek. Miniello figurantce řekl, že má na děložním čípku bílé skvrny, které ukazují na přítomnost viru HPV. Taktéž jí nabídl sex s tvrzením, že jí tak poskytne imunitu, protože byl očkován.

Přihlásilo se 15 žen

Když se ho herečka zeptala na ochranu, lékař jí údajně řekl, že kondom jí neumožní získat výhodu jeho protilátek. Když se gynekolog začal připravovat na styk, do jeho ordinace vtrhl novinář a polonahého zdravotníka překvapil.

„Já, který jsem více než 40 let úspěšně léčil stovky žen, jsem pouze navrhl alternativní léčbu, která by přinesla výsledky,“ vzkázal Miniello pořadu prostřednictvím svého právníka. Dodal, že ženy k sexu nikdy nenutil.

V důsledku televizního odhalení se přihlásilo dalších 15 žen, které tvrdí, že se rovněž staly oběťmi lékaře a jeho zázračné sexuální léčby. „Některé zvažují nahlášení, jiné se bojí, také proto, že míra sekundární viktimizace je velmi vysoká,“ vyjádřila se k případu Marika Massara, koordinátorka Centra proti násilí v Bari.

Tagy: