Let rogalem skončil tragédií. Tělo úspěšného sportovce zůstalo po pádu zaklíněné ve větvích

Miloval létání rogalem a to se mu stalo osudným. Na poslední let rogalem se Bohumír Kolesár vydal ve čtvrtek, domů se už nevrátil. Po rozsáhlém pátrání bylo jeho tělo nalezeno zaklíněné v korunách stromů, napsala slovenská média s odvoláním na vyjádření policie.

„Policie a hasiči od čtvrtka hledali pohřešovaného 69letého muže, který šel létat na bezmotorovém odpruženém kluzáku, ale domů se nevrátil,“ uvedli v příspěvku na Facebooku slovenští policisté.

ČTĚTE TAKÉ: Opilý mladík si natočil vlastní dopravní nehodu. Neměl řidičák a auto si jen půjčil

Rogalo objevili o den později zachycené v korunách stromů. „Bohužel, pilotovi už nemohl nikdo pomoci a přivolaný lékař konstatoval smrt,“ uvedli policisté a dodali: „K určení přesné příčiny smrti byla nařízena pitva“. Okolnosti úmrtí pilota se vyšetřují.

Podle webu Nový Čas byl Bohumír Kolesár instruktorem závěsného létání. Svými vědomostmi a zkušenostmi se zasloužil o rozvoj tohoto sportu na Slovensku. V osudný den vál silný vítr. Kolesár vzlétl z kopce Pleše, do cíle ale nedorazil. Skončil ve větvích a pomoc se mu přivolat nepodařilo.

OKRES BANSKÁ BYSTRICA: LET NA ROGALE SKONČIL TRAGICKY Policajti aj hasiči od včera (2.11.) večera pátrali po nezvestnom...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Friday, November 3, 2023

Jeho smrt nedokážou pochopit blízcí přátelé. „Myslím, že byl tak zkušený, že podmínky zhodnotil jako vyhovující, a proto odstartoval. Kdyby byly špatné, neletěl by,“ řekl serveru Noviny.sk šéf Letecké amatérské asociace Miroslav Jančiar, který Kolesára považoval za dobrého přítele. „Vždy poradil, pomohl a bude mít své místo v našich leteckých srdcích,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komu se zvýší cena energií o desítky procent? Je to menšina, uklidňuje ředitel ČEZ

Tagy: