Pražské letiště čelilo výpadku informačních systémů. Nefungovaly informační tabule ani web

Letiště Václava Havla v Praze

Technické problémy pražského letiště

Informační systémy pražského Letiště Václava Havla měly ve středu odpoledne technické problémy. Nefungovaly hlavní informační tabule v terminálech a podle mluvčí letiště Kláry Divíškové výpadek systémů postihl i intranet, web a interní komunikační kanály letiště. Zhruba dvě a půl hodiny po oznámení problémů na síti X letiště uvedlo, že informační systémy opět fungují.

O odstranění problémů letiště informovalo kolem 16:30 na síti X. „Zobrazovací systémy s informacemi o odletech jsou již funkční a cestující se mohou o svém letu informovat standardní cestou. Omlouváme se za případné komplikace, které cestujícím vznikly,“ uvedlo letiště. Situace neměla vliv na provoz letiště. Letiště také uvedlo, že zjišťuje příčinu výpadku. Mimo provoz byl ještě kolem 17:00 web letiště.

ČTÉTE TAKÉ: Letecké neštěstí v Nepálu. Stroj se zřítil krátce po startu, na místě jsou mrtví

O technických problémech informačních systémů letiště informovalo na sociální síti před 14:00. Zaměstnanci letiště kvůli výpadku v halách obou terminálů rozmístili tabule s ručně psanými údaji o aktuálních letech. Letiště cestující také odkazovalo na přepážky a na letištní hlášení. Problémy mohli mít cestující při změně odletové brány.

V pátek ruzyňské letiště zasáhl celosvětový výpadek odbavovacího systému GoNow, který v Praze používá sedm aerolinek. Dopravci cestující museli odbavovat ručně nebo v náhradním systému.

Podle Divíškové dnešní výpadek informačních systémů postihl kromě informačních tabulí na letišti i intranet, web a interní komunikační kanály letiště. V halách na obou terminálech už podle ní pracovníci letiště rozmístili cedule, které cestující informují o problému. Výpadek může cestujícím způsobit problémy při změně odletové brány, je proto podle Divíškové potřeba, aby poslouchali letištní hlášení. Jak dlouho bude výpadek trvat, zatím neví.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zoufalství a vztek Čechů v Řecku. Let se ruší, poraďte si sami, zpražila je aerolinka

Tagy:
doprava letiště letecká doprava letecká společnost Praha Letiště Václava Havla Ruzyně produkty a služby ekonomika, obchod a finance informační tabule