Léto se nevzdává. Teploty budou v Česku mířit hodně vysoko až do víkendu

Slunečné počasí

Počasí 26.9.2023 7:08

V Čechách budou v následujících dnech panovat poměrně vysoké teploty. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na středu a čtvrtek předpovídá až 27 °C. V ranních a dopoledních hodinách se ale mohou tvořit mlhy nebo nízká oblačnost.

Počasí v Česku bude ovlivňovat tlaková výše nad severovýchodní a východní Evropou, po jejíž zadní straně bude na naše území proudit teplý vzduch od jihovýchodu. V úterý bude zpočátku zataženo s mlhami nebo nízkou oblačností. Postupně bude obloha polojasná až jasná. Nejvyšší teploty dosáhnou 23 až 27 °C, při déletrvající nízké oblačnosti se budou pohybovat kolem 21 °C. Vát bude slabý proměnlivý, během dne většinou mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čeká nás tuhá zima? Příroda už promluvila, napoví včely, prasata i keře osypané šípky

Noc na středu bude jasná až polojasná, ojediněle se vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty klesnou na 15 až 11 °C, v údolích až na 9 °C. Vát bude mírný jižní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Na středu meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) předpovídají jasno až polojasno. Ráno a dopoledne se zejména v Čechách vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou 23 až 27 °C, při déletrvající nízké oblačnosti se budou pohybovat kolem 21 °C. Vát bude slabý proměnlivý, během dne místy mírný jižní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Jasno až polojasno bude také ve čtvrtek. Ráno se mohou tvořit mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou 22 až 26 °C. Vát bude slabý, přes den mírný jižní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který se bude v Čechách měnit na jihozápadní.

Podobné vyhlídky meteorologové uvádějí také na pátek. Obloha bude jasná až polojasná, od západu později až oblačná. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 23 a 27 °C. Vát bude slabý, během dne mírný jihozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který se bude později v Čechách měnit na západní.

Tagy: