Chodec překážel sanitce, řidiči ukázal prostředníček. Zasluhuje pár facek, sepsuli ho lidé

Chodec ignoroval sanitku, posádce navíc ukázal prostředníček.

Chodec ignoroval sanitku, posádce navíc ukázal prostředníček

O životě člověka mnohdy rozhodují vteřiny. To však chodce v Praze vůbec nezajímalo. Při přecházení tramvajových kolejí naprosto ignoroval houkající sanitku, která převážela pacienta do nemocnice. Z cesty záchrance neuhnul, posádce navíc ukázal prostředníček. Celou situaci zachytila palubní kamera.

V úterý převážela sanitka Trans Hospital – partnerská společnost středočeské záchranné služby – pacienta do pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Ačkoliv měla zapnutou sirénu, chodec na Palackého náměstí na to vůbec nedbal.

„Našel se člověk, který ignoruje, že se blíží sanitka. Nikdy nevíte, jestli zrovna někdo nebojuje o život,“ uvedla v prohlášení záchranná služba. Muž totiž z cesty projíždějící sanitce neuhnul. Nadále pomalým krokem přecházel přes tramvajové koleje k zastávce. Posádce záchranky navíc ukázal prostředníček.

„Buďte ohleduplní. Nedovolte, abychom ztráceli cenné minuty,“ apelují záchranáři. Mnohdy totiž o životě pacienta rozhodují pouhé vteřiny. Na muže se okamžitě sesypala vlna kritiky. Uživatelé sociálních sítích se shodli na jednom – dotyčný by si zasloužil pár facek.

Tagy:
video sociální sítě sanitka kritika pacient siréna chodec gesto zdravotnická záchranná služba Praha vulgarita Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Trans Hospital