Vražda novorozence v Lipně: Dítě leželo v kontejneru déle, nové údaje mění směr vyšetřování

Policie se stále snaží objasnit případ mrtvého novorozence v kontejneru.

Vražda novorozence v Lipně

Jihočeští kriminalisté již byli v případu vraždy novorozence v Lipně z loňského léta na žhavé stopě, ta se však nakonec nepotvrdila. Vyšetřování se proto vrátilo o kus zpět. Policisté zároveň na základě nových posudků upřesnili dobu úmrtí miminka. V kontejneru na posyp, kde jej v červenci nalezl svědek, zřejmě tělíčko leželo podstatně déle, než se policie původně domnívala.

Loni v pondělí 24. července objevil v kontejneru na posyp vedle základní školy v Lipně nad Vltavou kolemjdoucí muž tělíčko novorozence. Okamžitě zalarmoval policii. Kriminalisté nemají ani po půl roce jasno, kdo za hrůzným činem stojí. Vyslechli desítky osob. Prověřili informace od veřejnosti. Ani laboratorní vyšetření nebo výsledky vzorků DNA je k pachateli nepřivedly.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krvavý útok na gymnáziu v Německu. Mladík tam ubodal studentku, policie nastínila motiv

V posledních týdnech pracovali kriminalisté s verzí, která je měla přivést na stopu pachatele. Jak se ukázalo, vše je jinak. „Horká stopa, po které v poslední době pátrali, se nepotvrdila,“ sdělila policejní mluvčí Lenka Krausová CNN Prima NEWS.

Průběh vyšetřování zároveň ukázal, že tělíčko novorozence v kontejneru leželo zřejmě už od 25. června, ne od 10. července, jak se původně předpokládalo. „Ve věci byl zadán posudek z oblasti biologie a forenzní entomologie, který ukázal, že tělo tam mohlo být delší dobu,“ doplnila Krausová.

Kriminalisté se znovu obracejí na veřejnost. Žádají, aby je kontaktovali případní další svědci, kteří by s ohledem na novou specifikaci času úmrtí měli nějaké informace nebo až nyní zkontrolovali záběry z palubních kamer a mohli v objasnění případu pomoci.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Průlom v kauze pražských útoků. Muž se přiznal k napadení ženy s kočárkem i vraždě v Kyjích

Tagy: