Pavel o stěhování do Lumbeho vily: Žena se tam necítila. Chce vymalovat a zbavit se nábytku

Samotné okolí Lumbeho vily je podle prezidenta Petra Pavla krásné, problém má však s interiérem. V rozhovoru s Michalem Půrem pro pořad Podhradí vysvětlil, proč vnitřní výbava vily – kde by mohl bydlet – působí nejen na jeho manželku Evu depresivně, i to, co bude s domem v Černoučku.

Podle Pavla stojí Lumbeho vila na krásném místě. „Je tam klid, a i z hlediska bezpečnosti je to naprosto optimálně zajištěno. Bohužel, vnitřní výbava – například černý lesklý nábytek, tmavě vymalované stěny – působí opravdu trochu depresivně,“ vysvětlil v rozhovoru s Michalem Půrem v pořadu Podhradí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Prezidenta Pavla přijali v Berlíně. Máme nejlepší vztahy v historii, ocenil Steinmeier

„Možná se tam Ivana Zemanová cítila dobře, ale moje žena se tam moc dobře necítila. A já se samozřejmě cítím dobře tam, kde se cítí dobře ona,“ konstatoval prezident. Možnost, že ve vile bude bydlet, však nezavrhl, naopak. „Jestli se nám podaří, a nemělo by to myslím být nic tak náročného, využít nábytek jinde a dát tam světlejší, případně vymalovat, aby prostor působil veseleji, tak si myslím, že to je krásné místo k přebývání,“ uvedl.

Jak se zdá, Lumbeho vila se po menší renovaci pravděpodobně stane novým domovem pro Evu a Petra Pavlovy. Minimálně pro všední dny. Jak vysvětlil, rád by se o víkendu vracel „do svého“ – tedy do domů, který má v Černoučku. „Nechceme úplně zpřetrhat všechny vazby,“ konstatoval ke svému úmyslu vracet se do obce za Prahou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Andrej Babiš a jeho rodina

Druhá kandidatura? Uvidíme za čtyři roky

Promluvil také o motorce, kdy s radostí podotkl, že s „ochrankou dospěli k jistému sladění pozic“. Aktuálně již hledá cesty, jak by motorku mohl „sem tam vytáhnout“. Jízdu na motocyklu by rád například spojil s regionálními výjezdy.

Pavel také vysvětloval své dřívější vyjádření, že jedno funkční období je na prezidenta dost – čímž vznikl dojem, že se po konci svého mandátu nebude o post hlavy státu znovu ucházet. „Vyplývá to především z toho, jak pozici prezidenta vnímám. Nevnímám ji jako prestižní místo, které člověka zavede na pěkná místa a umožní mu, aby se s ním zacházelo jako s privilegovanou osobností. Vnímám ji jako službu, která je plná práce,“ vysvětloval.

V pořadu však druhou kandidaturu nevyloučil. „Pokud tato intenzivní činnost bude trvat pět let, tak je to skutečně na jednoho člověka až až. Tím nechci říkat, že to bude pět let, protože nechci nikomu dopředu dávat výhodu. Každopádně jsem připraven práci dělat plnohodnotně a uvidíme, jak na tom budu, dejme tomu, za čtyři roky,“ dodal.

Tagy: