Zbabělý útok na seniorku: Lupič ženě sebral peníze, skončila se zlomeninami v nemocnici

Kriminalisté pátrají po lupiči, který surově okradl seniorku

Lupič surově napadl seniorku

Mladoboleslavská kriminálka řeší surový útok na seniorku. Neznámý muž si vyhlédl manželský pár u bankomatu, chvíli počkal a pak ženě hrubě vytrhl kabelku z ruky. Ta spadla na zem a s mnohačetnými zraněními skončila v nemocnici. Pachatele teď policisté hledají.

Muž v černé mikině, černých teplákách a bíločerných teniskách postává u domu v Mladé Boleslavi a čeká na svojí oběť. Po chvíli se mu do cesty připletou nic netušící senioři. „Dosud neztotožněný pachatel si vyhlédl 19. července okolo deváté hodiny ranní v ulici U Stadionu v Mladé Boleslavi ženu a muže staršího věku, kteří vybírali z bankomatu peníze,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Středočeského kraje Michaela Richterová.

Od té doby je pak muž nespustil z očí. Šel za nimi krokem a čekal na vhodný moment. „Poté v jednu chvíli se muž přiblížil k ženě, vytrhl jí kabelku z ruky a utekl neznámo kam,“ upřesnila mluvčí s tím, že samotný útok kamery nezachytily. „Z tašky, kterou pachatel odcizil, sebral peněženku a vybral z ní hotovost ve výši šest tisíc korun, poté odhodil kabelku na zem,“ popsala mluvčí.

Při surovém útoku jednaosmdesátiletá seniorka upadla na zem. S mnohačetnými zraněními potom skončila v nemocnici. Podle informací Krimi zpráv ženu sanitka odvezla se zlomenou stydkou kostí, zhmožděnou kyčlí a vymknutým ramenním kloubem. Všechna zranění si vyžádají delší dobu léčení. A není vyloučené, že seniorka bude mít doživotní následky.

„Kriminalisté na místě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů,“ upřesnila Richterová. I přestože má muž na hlavě kapuci a později si obličej maskuje ještě rouškou, by ho mohl někdo poznat podle jeho výrazného nosu. „Pokud muže poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte nás, prosím, na tísňové lince 158,“ doplnila. Za krádež a ublížení na zdraví mu hrozí až tři roky ve vězení.

Tagy: