Ženu v Jablonci přepadl agresivní lupič. Zachránili ji taxikáři, útočníka pak sami dopadli

Taxikáři zadrželi násilníka

Taxikáři zadrželo násilníka

Dvojice taxikářů zachránila přepadenou ženu v Jablonci nad Nisou. Lupiče navíc pronásledovali a sami dopadli. Díky jejich pohotové akci muž nestačil ženě fyzicky ublížit, z přepadení si ovšem odnesla těžké psychické trauma.

Dramatické chvíle se v centru Jablonce nad Nisou odehrály už 12. prosince, reportérovi CNN Prima NEWS se ale až nyní podařilo oba hrdiny vypátrat a přemluvit je k tomu, aby na místě celou akci popsali.

„Stáli jsme s kolegou na štaflu a zaslechli jsme volání o pomoc z nedaleké autobusové zastávky – ženský hlas. Tak jsme skočili do auta a jeli se tam podívat. Jak jsem se blížili, viděli jsme, že tam nějaký chlap klečí na té paní a drží ji pod krkem, ona křičela, ať si vezme co chce, ale hlavně ať jí neubližuje. Stáhl jsem okýnko a začal jsem na něj křičet. On se lekl, rychle se zvedl a začal utíkat,“ popisuje jeden ze statečných zachránců Miroslav Rak.

Jeho kolega Dan Tůma vyskočil z auta a začal prchajícího lupiče pronásledovat přes parkoviště. „Běžel jsem za ním, kolega mu mezitím nadjel k výjezdu z parkoviště. Tam měl ten lupič smůlu, protože uklouzl na ledu a spadl. Já toho využil, skočil jsem na něj a zalehl jsem ho, aby už nemohl nic dělat. Zkoušel se se mnou prát, ale já se dost dlouho věnoval bojovým uměním, takže vím, co udělat, abych člověka znehybnil. Kolega volal policii a jel se podívat po té paní,“ pokračuje druhý z taxikářů.

Žena už ale na zastávce nebyla, utekla k nejbližšímu domu a tam se jí podařilo dobouchat a zavolat odtud na tísňovou linku, její telefon jí totiž lupič sebral. „Když ji pak přivezli, aby toho lupiče identifikovala, byla na tom hodně špatně, třásla se, brečela, byla opravdu k smrti vyděšená,“ říká Rak.

Lupič nedostal kapesné od maminky

Třiadvacetiletý lupič skončil v policejní cele a brzy bylo jasné, že toho má na svědomí víc. Ještě tu samou noc, zhruba čtyři hodiny předtím, se vloupal do nedalekého hotelu, kde způsobil škodu za víc než dvacet tisíc korun, sebral alkohol a mobilní telefon. „Policistům pak řekl, že neměl peníze, maminka ze Slovenska mu prý neposlala kapesné,“ dodává jeden z taxikářů.

Zachráněná žena už oběma zachráncům poděkovala. Popsala jim, že se v noci vracela od kamarádek z večírku, jen pár stovek metrů od místa přepadení. Chtěla si vzít taxi, mířila k jejich stanovišti, muž se k ní ale po cestě přidal, údajně ji začal obtěžovat, vtáhl na zastávku, kde ji položil na zem, klekl si na ni, jednou rukou ji zmáčkl pod krkem a druhou jí šacoval kapsy.

„Muž ženě sebral mobil a osobní věci. Vyšetřovatel mu sdělil obvinění ze spáchání zločinu loupeže, přečinů krádeže a poškození cizí věci. Návrh vzetí do vazby soudce akceptoval. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení,“ uvedla policejní mluvčí Libereckého kraje Ivana Baláková.

Tagy: