Mladík na Slovensku napadl kněze pěstí během novoroční mše. Hrozí mu tři roky vězení

Slovensko

Muž napadl kněze

Ve slovenském městě Bardejov napadl mladík během novoroční mše kněze a uhodil ho do ramene. Poté začal nadávat účastníkům bohoslužby. Teď ho policie stíhá kvůli výtržnictví a hrozí mu až tři roky vězení.

K incidentu došlo 1. ledna ve chrámu v Bardejově na severovýchodě Slovenska. Ze záběrů je patrné, že mladý muž v kšiltovce a mikině se sprostými nápisy namířenými proti věřícím napadl kněze při čtení evangelia a poté vzkázal účastníkům mše nevhodnou poznámku. Muže z chrámu okamžitě vyprovodili návštěvníci z předních lavic.

Napadený kněz ve svém kázání následně řekl: „Mnohokrát jsme kvůli našemu křesťanskému postoji lidem trnem v oku. V danou chvíli jsme mohli vidět, že člověk prostě nikomu nic nedělá, a přesto bude napaden za to, že je křesťan.“

Událostí už se zabývá slovenská policie. „Muž rukou udeřil kněze do ramene. Napadený kněz neutrpěl žádná zranění, k útoku došlo na místě veřejnosti přístupném,“ řekla mluvčí policie v Prešově Jana Ligdayová s tím, že pachatel může jít až na tři roky za mříže.

Tagy: