Lupič přepadl starožitnictví v Teplicích. Nešikovným útěkem dovedl policisty přímo k sobě

Muž vyloupil starožitnictví, ale lup pro cestě ztrácel.

Lupiči na útěku z kapsy vypadávala kořist

Muž z Prahy, který přepadl starožitnictví na okraji Teplic, se ze svého lupu radoval jen velmi krátce. Na útěku ho část vytrousil a přivolaní policisté ho zadrželi zhruba po 15 minutách, potvrdila Krimi zprávám policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Zloděj si vyhlédl neoznačené starožitnictví na okraji Teplic. Zazvonil a čekal, až ho nic netušící majitel pustí dovnitř. Vzápětí začal majiteli obchodu vyhrožovat, že ho zabije. Přitom na něj mířil rukou, přes kterou měl přehozenou bundu. Přepadený si nebyl jistý, zda v ní náhodou nedrží zbraň, a tak mu raději prozradil, kde má schované peníze.

ČTĚTE TAKÉ: Mysleli si, že před loupeží stačí naslinit a zalepit kameru. Policie dorazila překvapivě brzy

„Dal mu telefon a snad i tablet,“ popsal Stanislav Dvořák, soused přepadeného. Zloděj se podle jeho slov dostal oknem na dvůr. „Když to majitel viděl, tak zavřel a vyběhl tady na ulici. Chtěl zavolat policii, ale neměl telefon,“ popisoval Dvořák. Policisty nakonec zavolal další ze sousedů.

Lupič utekl z místa přepadení přes zahrady okolních domů. Na útěku byl necelou čtvrthodinu. Po 400 metrech ho u místního supermarketu chytili policisté. Muž jim totiž nevědomky svoji útěkovou trasu pěkně označil.

„Po cestě poztrácel různé věci, které měl po kapsách. Mimo jiné i doklady různých osob,“ řekla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Díky tomu policisté zjistili, že sedmačtyřicetiletý muž má mít na svědomí i vykradení čtyř aut, které jim majitelé ohlásili. Věci, které ztrácel, totiž pocházely právě z nich. Lupiče poslal nakonec soud do vazby. Za loupežné přepadení mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Mohli jste přehlédnout: Kriminalisté dopadli zloděje aut přímo na dálnici.

Tagy: