Brutální loupež v Kopřivnici. Muže se šperky vyčmuchal pes, prodavačka popsala chvíle hrůzy

Maskovaný muž vtrhl do zlatnictví s nožem v ruce

Maskovaný lupič si ze zlatnictví odnesl lup za statisíce

Brutální loupež ve zlatnictví vyšetřují kopřivničtí kriminalisté. Maskovaný lupič tam s nožem v ruce přepadl prodavačku a odnesl si plata plná zlatých šperků. Neuplynulo ale ani 24 hodin a lupič skončil za mřížemi.

Zloděj si z kopřivnického zlatnictví odnesl řetízky, náušnice a prsteny za statisíce korun. „Byl maskovaný, černou kapuci měl staženou až k obočí, nebyla mu vidět brada, přes nos a ústa měl růžovou roušku,“ popsala štábu CNN Prima NEWS prodavačka jednoho z kopřivnických zlatnictví.

Lupič na ni zaútočil opravdu brutálním způsobem. Shodil ji na zem a klečel na ní. Žena je doteď v šoku a musí brát antidepresiva. „Přišel k přepážce a držel asi 40centimetrový nůž. Já jsem viděla pořád jenom ten nůž, kterým na mě mířil,“ doplnila.

ČTĚTE TAKÉ: Muž při loupeži pantoflí vytáhl na prodavače nůžky. V případě obvinění mu hrozí až deset let

Muž se snažil krátce po loupeži zakrýt stopy vedoucí k němu. Všechno své oblečení i nůž odhodil do křoví. Nebylo mu to ale nic platné. Vyčmuchal ho totiž policejní pes a lupič tak putoval do cely. Při výslechu pak uvedl, proč se rozhodl krást. „Pachatel uvedl, že motivem jeho jednání byly dluhy, které nedokázal sám splatit, proto se rozhodl situaci vyřešit tímto způsobem,“ doplnila policejní mluvčí Pavla Procházková.

Uloupené šperky v hodnotě zhruba 420 tisíc korun ale stihl ještě před svým zadržením prodat hluboko pod cenou. Jeho věřitelé si tak na vyrovnání dluhu budou muset počkat. Lupiči totiž za jeho čin hrozí až 10 let ve vězení.

Tagy: