Mysleli si, že před loupeží stačí naslinit a zalepit kameru. Policie dorazila překvapivě brzy

Agresoři před napadením naslinili a zalepili kameru

Agresoři před napadením naslinili a zalepili kameru

Úplné komando přepadlo ve vlastním bytě muže z Ostravy. Sedmi lupičům ale nepomohlo ani to, že zakryli kameru nasliněným ubrouskem – policie je všechny zadržela ještě před domem.

Sedm rozhněvaných mužů připravených použít fyzickou sílu se vloupalo do bytu muže v Ostravě. Oko kamery v domě naslinili a zalepili ubrouskem. A šli na věc. „Skupina mužů se následně dostala do bytu, kde poškozeného měli slovně i fyzicky napadnout. Jeden z nich muži vyhrožoval, že pokud mu peníze nedá, znovu se vrátí,“ uvedla mluvčí ostravské policie Eva Michalíková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální loupež v Kopřivnici. Muže se šperky vyčmuchal pes, prodavačka popsala chvíle hrůzy

Ještě ani všichni neopustili místo činu a už přijížděly prvosledové hlídky. Díky telefonátu jednoho ze sousedů byli policisté na místě do pár minut a celé komando zadrželi.

Velkou početní převahu pachatelé běžně používají, když chtějí někoho zastrašit. Před lety takto vtrhly do jedné z ostravských heren desítky mužů. „Bylo jich asi 70 a říkám, že určitě nepatříme k akčním hrdinům ve filmu, kdy jeden zvládne 30. Bylo nás sedm, neměli jsme vůbec žádnou šanci,“ popsal situaci nejmenovaný člen ochranky herny.

Lupiči tehdy měli teleskopické tyče, obušky a využili i věcí na místě –⁠ na ochranku herny zaútočili těžkými skleněnými popelníky. Celé to skončilo u soudu a i přes nespokojenost státního zástupce dostalo 12 obžalovaných podmínku. V aktuálním případě vloupání do domu ale celému sedmičlennému komandu hrozí podle vyšetřovatelů až desetileté vězení.

Tagy: