El Niño děsí Kalifornii: Luxusní vily po bouřích visí nad propastí. Jsou to nervy, říká majitel

Majitel luxusního kalifornského sídla Alan Ashavi se obává, že se jeho dům na útesu brzy zřítí do Tichého oceánu. V této oblasti se to již stalo v případě několika budov v důsledku sesuvů půdy způsobených silnými bouřemi. Ashavi proto musí kontrolovat svůj dům každou hodinu, píše web New York Post.

Tři domy v kalifornském městě Dana Point vypadají, jako by se měly každou chvíli zřítit z útesu, na němž stojí, píše web LBC. Hodnota těchto domů jde do stovek milionů korun.

ČTĚTE TAKÉ: Nehoda se zázračným koncem. Česká turistka přežila 80metrový pád ve Vysokých Tatrách

Po silných bouřích v Kalifornii došlo k sesuvům útesů v různých částech zmíněné oblasti. Nyní hrozí i zřícení sídla Alana Ashaviho.

Šestašedesátiletý obyvatel kalifornského San Clemente se obává, že se jeho pozemek zřítí do propasti. Z malebného útočiště s výhledem na Tichý oceán se totiž stalo nebezpečné sídlo balancující na kraji útesu. Ashavi dokončuje svůj vysněný dům již 12 let, uvádí web New York Post. „Jsou to nervy, člověk se s tím potýká denně. Chodím sem a kontroluji to každý den, někdy i každou hodinu,“ vyjádřil své obavy Ashavi.

Majitel luxusního sídla podotkl, že si je vědom letošního fenoménu El Niño, který způsobuje silné deště, jak upozorňoval mimo jiné web CNN.

K TÉMATU: Zimu ovlivní El Niño, jev nabírá na síle a zvedá hladinu oceánů

Tagy: