Nehoda se zázračným koncem. Česká turistka přežila 80metrový pád ve Vysokých Tatrách

Štěstí v neštěstí měla česká turistka ve Vysokých Tatrách na Slovensku, která přežila pád z osmdesáti metrů přes skalní práh z Velkého Hangu v Malé Studené dolině v oblasti Jezerní stěny. Horská záchranná služba transportovala sedmačtyřicetiletou ženu do popradské nemocnice kvůli podezření na zranění páteře. Na svých internetových stránkách o tom informovala slovenská horská služba.

V neděli ráno nahlásili náhodní svědci záchranářům, že se žena zřítila v oblasti Jezerní stěny, napsala na svém webu Horská záchranná služba. Na místo vyrazil i vrtulník z Popradu. Sedmačtyřicetiletou ženu s podezřením na úraz páteře a další zranění záchranáři dopravili na místo, kde ji bylo možné vyzvednout leteckou technikou.

ČTĚTE TAKÉ: Dva Češi uvázli na nejvyšší hoře Rakouska. Záchrana zatím není kvůli větru možná

Pomocí palubního jeřábu ji posádka vrtulníku evakuovala z horské doliny a během mezipřistání ve Starém Smokovci ji přeložila na palubu helikoptéry. Ta s ní odletěla do popradské nemocnice.

Ve Vysokých Tatrách je ve vyšších polohách po ochlazení silně zledovatělý terén. Do hor by se měli proto vydávat jen zkušení turisté s potřebným vybavením, jako jsou mačky a cepín, připomíná horská služba.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Necestujte na hory bez pojištění, radí odborníci. Existuje i pro náruživé pijany alkoholu

Tagy: