Luxusní sportovní auto a exotické dovolené. Mladík z Brna si vydělal prodejem drog do USA

Celníci u nás vůbec poprvé odhalili extázi v tekuté formě. Prodával ji teprve 19letý mladík z Brna. Drogu posílal do Spojených států amerických a na Nový Zéland, získané peníze si pak pořádně užíval.

V devatenácti měl luxusní sportovní auto a lítal si na předražené exotické dovolené. Jeho „podnikání“ ale skončilo zásahem celníků a pouty na rukou. Mladík totiž obchodoval s drogami.

„Pro drogu si zajížděl do Nizozemí nebo využíval přepravní společnost, aby mu to dovezli. Poté ji zase posílal přes přepravní služby. Kromě svého regionu využíval pro přepravu zásilek Slovensko, Německo a Rakousko,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.

Věděli jste, že přepravní společnosti mohou kontrolovat podezřelé zásilky? Dealer nejspíš taky ne. Právě proto mu jeho podnikání nakonec neprošlo. Drogy, které posílal, mířily hlavně do Spojených států a na Nový Zéland. Odběratele si hledal přes darknet, jakési temné zákoutí internetu. Později už je posílal rovnou dealerům. Extázi nabízel na české poměry v nezvyklé formě – tekuté.

„Celníci se s touto formou setkali vůbec poprvé, jedna ze zadržených zásilek obsahovala pět litrů MDMA,“ doplnila mluvčí. Půllitr této drogy se dá prodat za více než čtyři miliony korun – záleží na její koncentraci. Lze tedy předpokládat, že si mladík vydělal slušný balík peněz. Teď je ve vazbě, za prodej narkotik mu hrozí až dvanáct let vězení.

Tagy: