Majitelé psů na Českobudějovicku mají obavy. Někdo tam nejspíš úmyslně tráví jejich mazlíčky

Otrávený pes Aron

Majitelé psů ve Starých Hodějovicích u Českých Budějovic mají velké obavy

Majitelé psů ve Starých Hodějovicích u Českých Budějovic mají velké obavy. Někdo se tam totiž pokusil otrávit psa. Na zahradu rodinného domu pravděpodobně vhodil návnadu s toxickým obsahem, kterou pes pozřel. Majitelé psa ale případ neohlásili. Lidé se o něm dozvěděli ze sociální sítě.

Tříletý americký stafordširský teriér Aron nikdy nikomu neublížil, přesto mu někdo ublížil. Podle majitelky na zahradu rodinného domu někdo vhodil otrávenou návnadu. „Pes začal zvracet, úplně se osypal a byl celkově takový apatický,“ sdělila majitelka psa Barbora Plucarová.

ČTĚTE TAKÉ: Nebezpečné kameny na českých silnicích. Ohrožují řidiče a ničí auta, najít viníka je složité

Veterinář vyloučil cizí předmět v těle psa, ale potvrdil toxickou látku v krvi. „Je velice pravděpodobné, že mu někdo něco hodil přes plot, protože my nepoužíváme žádné jedy na krysy ani nic na slimáky,“ řekla Plucarová. Aron strávil na veterině čtyři dny, kde bojoval o život. V současnosti je naštěstí v pořádku.

Na případ upozornil příspěvek na sociální síti. Místní obyvatelé nenechal v klidu. Není jasné, kdo za otravou stojí, ani to, zda se jednalo o úmysl nebo náhodu. Majitelka, zřejmě vlivem událostí, případ neohlásila na úřad ani na policii. Místní tak dál žijí v nejistotě, zda si někdo příště nevyhlédne právě jejich zahradu. Věří, že majitelka Arona případ nahlásí a po traviči tak začne pátrat policie.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Připrav si rypáček, psal prostitutce a dal jí drogy. Žena zemřela, muž z Děčína jde do vězení

Tagy:
pes zahrada silnice Děčín okres České Budějovice americký stafordširský teriér