Kuriózní nehoda: Letadlo minulo přistávací dráhu, posekalo živý plot a dosedlo na rušné silnici

V hrabství Gloucestershire v jihozápadní Anglii došlo v úterý odpoledne ke kuriózní letecké nehodě. Malé letadlo přeletělo přistávací dráhu a skončilo na rušné silnici. Cestující, vycvičení piloti, z nehody naštěstí vyvázli bez vážnějších zranění, informoval německý deník Bild.

Podle prvních zpráv letadlo při přistání na letišti Aston Down nedaleko malé vesnice Frampton Mansell nejprve přeletělo přistávací dráhu. Dvoumístný motorový kluzák Grob 109B poté prorazil živý plot na letišti a zastavil se až na rušné silnici A419 mezi městečky Cirencester a Stroud, informoval německý web Bild.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Do práce letadlem. Nový šéf Starbucks čelí kritice, pro cestování do zaměstnání použije tryskáč

Jeden ze svědků události podle webu The Guardian uvedl, že kluzák „vypadal, jako by se zastavil a spadl nosem na hlavní silnici“.

Malý letoun zablokoval dopravu v obou směrech. Fotografie z místa nehody ukazují v kokpitu letadla dva muže, kteří byli očividně ohromeni tím, co se stalo a že nehodu přežili bez úhony. Později jim kolemjdoucí pomohli z kokpitu letadla.

S lehkými zraněními byli následně převezeni sanitkou do nemocnice k dalšímu vyšetření. Zatímco muži vyvázli z nehody prakticky bez škrábance, letadlo utrpělo devastující škody – pravé křídlo se odlomilo a vážně se poškodil rovněž podvozek.

Proč letadlo přeletělo přistávací dráhu, není zatím jasné. Silnice na letišti Aston Down musela být po havárii přes noc uzavřena, aby mohl být letoun odstraněn. Incident v současné době vyšetřuje Oddělení pro zkoumání leteckých nehod ministerstva dopravy, Britská plachtařská asociace i místní policie.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kuriózní nehoda na dálnici D1. Do kolize se připletl člun, řidička jela nejspíš příliš rychle

Tagy: