Manžel Vondroušové málem nestihl její úspěch. Musel sehnat hlídání pro kocoura

Tenistka Markéta Vondroušová se svým manželem Štěpánem a kocourem Frankiem

Na adresu tenisové senzace Markéty Vondroušové stále chodí obrovské množství gratulací z mnoha stran. Fantastickému úspěchu vítězky ženské dvouhry Wimbledonu byl na stadionu přítomen i její manžel Štěpán. Ten dosud za sokolovskou rodačku hlídal doma jejich společného kocoura bez srsti Frankieho, který je plemene exoticky pojmenovaného po egyptských dominantách –sphynx. Právě pro finálový zápas si ale naštěstí zařídil pro milovaného domácího mazlíčka hlídání.

Tenistka právě v neděli slaví roční výročí svatby se svým manželem Štěpánem Šimkem. K významnému datu si tak přidali další důvod k radosti. Příjmení partnera sice přijala, ale ve sportovním prostředí ho nevyužívá. Poznali se v dětských letech právě při hře tenisu, ovšem Štěpán musel se sportem kvůli zranění skončit.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT: Šílené, bláznivá cesta, řekla Vondroušová o svém vítězství. Budu chtít víc a víc, dodala

Manželský pár si do nového bytu pořídil i kocoura Frankieho, který jakožto plemeno sphynx nemá téměř žádné chlupy. Jelikož Vondroušová odjela bojovat o cenné kovy, připadlo hlídání domácího mazlíčka, s nímž se na svém Instagramu několikrát pochlubila i sama tenistka, na manžela v Praze, kde pracuje jako projektový manažer. „Bohužel musí zůstat doma a pracovat. A také se musí starat o naši kočku,“ smála se Vondroušová v úterý, když vysvětlovala jeho nepřítomnost.

Právě proto Štěpán nestihl ani semifinále, které musel sledovat z Česka. Avšak poté, co tenistka vybojovala ve čtvrtek postup do finále, bylo jasno – pro kocoura začali manželé ihned shánět hlídání. Zařizování prý probíhalo na poslední chvíli, ale vše nakonec dobře dopadlo. Manžel tak do Anglie na nejvýznamnější tenisový turnaj dorazil a během celého finálového zápasu podporoval svou partnerku přímo z tribuny.

Na návrat Vondroušové se tak nyní kromě celého Sokolova, kde tenistka získávala své první sportovní zkušenosti, těší také právě bezsrstý kocour Frankie v pražském bytě.

Jak oslavovali vítězství Vondroušové v jejím rodném Sokolově? Podívejte se v reportáži:

Tagy: