Dětem na Ukrajině děláme dobro a štěstí. Manželka mluvčího Kremlu svými slovy šokovala svět

Dlouhou dobu se manželka Dmitrije Peskova, mluvčího ruského prezidenta Vladimira Putina, k válce na Ukrajině nevyjadřovala. Nyní však rodačka z ukrajinského Dnipra šokovala na sociální síti. U příležitosti narozenin své dcery zveřejnila video, v němž jí přeje jen to nejlepší. A zároveň reagovala na kritiku těch, kteří válečný konflikt odsuzují.

Zprvu se jednalo o radostný příspěvek na Instagramu bývalé krasobruslařky. Se svými sledujícími sdílela video, které zachycuje dceru Naďu, která slavila 8. narozeniny. „Všechno nejlepší, má malá labuťko. Jsi náš poklad – zvědavý, někdy tvrdohlavý, ale nekonečně milovaný. Čas tak letí, až se mi chce křičet, aby ho někdo zastavil. Buď šťastný, náš andílku,“ připsala Tatiana Navková.

Pod videem se začaly množit přání všeho nejlepšího. Přesto se našly i vzkazy, které připomínaly fakt, že Rusko v únoru napadlo sousední zemi. „Přeji vše, co její otec přeje dětem Ukrajiny,“ vzkázala Navkové a její dceři jedna z uživatelek v narážce na zvěrstva páchaná Rusy na Ukrajině. A odpověď elitní krasobruslařky na sebe nenechala dlouho čekat.

„Všem dětem na Ukrajině děláme jen dobro a štěstí!“ reagovala popuzeně žena. Poprvé se tak veřejně vyjádřila k tomu, co si o konfliktu myslí. Dosud se komentářům vesměs vyhýbala. Přání její dceři však nebylo jedinou zprávou, na kterou musela Navková odpovědět.

„A na Ukrajině takové holky umírají, zabíjejí je Rusové,“ napsala jiná uživatelka pod video. Manželka mluvčího Kremlu odpověděla běžnou větou, kterou Rusové hojně používají. „A osm let fašisté zabíjeli nejen dívky v Doněcku a Luhansku. Proč jsi mlčela?“ optala se. Nakonec Navkové zřejmě došla trpělivost, a tak přistoupila k rozhodnému kroku – možnost psát komentáře pod video omezila.

Tagy: