Manželský rekord. Pár oslavil 80 let od svatby, odhalil tajemství dlouhotrvajícího vztahu

Manželský pár ze západního Německa oslavil 80. výročí svatby. Stal se tak nejdéle sezdaným párem v zemi. Dohromady je manželům přesně 200 let, informovala agentura DPA.

Pro Gottfrieda Schmelzera, kterému je 102 let, to byla láska na první pohled. „Od prvního okamžiku jsme si rozuměli,“ řekl ve svém bytě jihozápadně od města Mohuče. Svou ženu Ursulu potkal při práci na úřadě v Berlíně a vzali se v roce 1944 –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ přesně před 80 lety. Schmelzerovi tak mají nejdéle trvající manželství v Německu, osobně jim k tomu přišla poblahopřát premiérka spolkové země Porýní-Falc Malu Dreyerová.

ČTĚTE TAKÉ: Poslanec dostal v hospodě popelníkem po hlavě. Člena německé AfD převezli do nemocnice

„Mně bylo čerstvě 19 a mému muži 22,“ řekla 98letá Ursula Schmelzerová o dni své svatby. O rok dříve její muž přišel do Německa z Rumunska. „Láska na první pohled? Ani ne,“ uvedla důchodkyně. „Ale byl vytrvalý. Usiloval o mě a já jsem pak už neměla nic proti,“ dodala nejdéle provdaná žena v Německu.

Nejdříve pár žil ve Frankfurtu nad Odrou, odkud Ursula pochází. V únoru 1945 byl Gottfried Schmelzer odveden do armády a na Štědrý den se po propuštění ze zajetí vrátil domů. „Naše společná cesta byla dlouhá,“ řekla Ursula Schmelzerová. Na konci roku 1952 se manželé se třemi malými dětmi rozhodli utéct přes Berlín do Západního Německa.

Na otázku po tajemství dlouhotrvajícího manželství Schmelzerová odpověděla: „Já ho stále miluji a on miluje mě.“ „Prostě se k sobě hodíme,“ dodal její choť. Kromě toho, že si manželský pár neustále povídá, jsou to i jejich tři děti, sedm vnoučat a osm pravnoučat, co je denně spojuje.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Chlapec promlouval ke svému nádoru: Jdi pryč. Do školy se vrátil jako hrdina v hasičském voze

Tagy: