Chlapec promlouval ke svému nádoru: Jdi pryč. Do školy se vrátil jako hrdina v hasičském voze

Se všemi, kteří Colbymu přivítali zpět ve škole, se chlapec s radostí pozdravil.

Malý hrdina zažil nezapomenutelný návrat do školy

Autobusem, v autě rodičů, na kole či pěšky. Způsobů, jak se dopravit do školy, je spousta, osmiletý Colby z Hampdenu v USA využil zcela mimořádný. Do budovy, před níž stály desítky dětí s transparenty, ho v pondělí dovezli hasiči. Poprvé po dvou měsících, kdy podstupoval náročnou léčbu nádoru na mozku, se mohl podívat zpět za svými spolužáky. Nic jiného si ani nepřál. Jak přiblížila jeho babička, každý den nádoru s jistotou opakoval, že to on velí, nikoliv nemoc.

Jedinečný zážitek pro malého hrdinu zrealizoval hasičský sbor v Hampdenu v čele s poručíkem Crisem Leopoldem. „Dnes ráno svezeme do školy jednoho šťastného a odvážného mladého pána. Opravdu si ve škole zaslouží hrdinské přivítání. To je určené pouze pro výjimečné jedince, a tím on opravdu je,“ líčil záchranář v pondělí médiím.

ČTĚTE TAKÉ: Rakovina vaječníků jako tichý zabiják. Expertka popsala příznaky, které by ženy neměly podcenit

Osmiletý Colby Annis, žák druhé třídy, se po dvouměsíční léčbě mohl znovu podívat za svými spolužáky – a to ve velkém stylu. Až ke vchodovým dveřím do vzdělávacího zařízení ho zavezli záchranáři v hasičském voze. Došlo i na zapnutí majáků a houkačky.

Vnuka žena adoptovala

Radostnému momentu však předcházelo velmi náročné období. Jak sdělila Cindy Annisová, Colbyho babička na platformě GoFundMe, jejímu vnukovi byla rakovina mozku diagnostikována v březnu.

„Colbyho vychovávám od jeho narození, před dvěma lety jsem ho adoptovala. Byla mu diagnostikována velmi agresivní forma rakoviny mozku, a já kvůli léčbě a péči o Colbyho nemohu pracovat. Jsem jediný pracující člen rodiny, celá situace tak způsobila naší rodině ‚finanční katastrofu‘,“ popisovala úskalí Annisová.

S Colbym trávila čas při léčení v Bostonu, zbytek rodiny, včetně druhého vnuka, zůstal ve státě Maine. Právě z toho důvodu se rodina tehdy obrátila s žádostí o pomoc na veřejnost. „Léčebné a životní náklady se pro nás staly zdrcující a jsme vděční za jakýkoli dar, který může pomoci řešit účty za léčbu,“ dodala babička.

Ta nyní pro média přiblížila, jak její vnuk s nemocí bojoval. „Každou noc od té doby, co zjistil, že má nádor, mu říkal: ‚Nádore, vypadni z mé hlavy. Já tu velím, nechci tě tady, chci se vrátit do školy, chci vidět své kamarády. A ty mě otravuješ‘,“ popsala.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Po Martínkovi se léčby dočká i Míša. Odletěla do USA, genovou terapii dostane zdarma

Příjezd Colbyho ke škole v hasičském voze sledovaly desítky žáků, mnozí z nich drželi balónky či transparenty. „Před deseti dny jsme začali odpočítávat. Takže děti s Colbym počítaly dny do jeho návratu,“ sdělila chlapcova učitelka Brooke Lordová. Školní poradkyně Melissa Ericsonová dodala, že po celou dobu, co chlapec s nádorem bojoval, byl se školou a žáky ve spojení přes FaceTime.

„Jeho hlavním cílem bylo vrátit se zpět,“ doplnila. Annisová dodala, že Colby po celou dobu věděl – a stále ví – že jsou lidé, kteří ho mají velmi rádi, modlí se za něj a doufají v to nejlepší.

Tagy: