MAPA: Do 100 Kč se najíte i na východě Čech. Místní podnik dává šanci také handicapovaným

Pod 100 Kč se najíte i v Pardubickém kraji.

Obědy pod 100 Kč na východě Čech

Redakce CNN Prima NEWS opět vyrazila do restaurací a jídelen, kde se dá dobře najíst do sta korun, tentokrát na východě Čech. Zákazníci se rádi vracejí třeba do podniků v Týništi nad Orlicí nebo Nekoři, kde si ve zdejším podniku zaměstnanci vše včetně pečiva připravují vlastníma rukama. Navíc dávají příležitost i handicapovaným lidem.

V bistru v Týništi nad Orlicí se zákazníci dobře nají už od 85 korun. Za velkou a levnou nabídkou sem chodí stovky lidí. Denně se tady prodá kolem dvou set obědů. „Lidé se sem rádi vracejí, chválí si to. Od minulého roku nám stoupla tržba, strávníci si objednávají dopředu,“ řekla prodavačka Míša.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MAPA: Oběd do 100 Kč nabízejí v Česku desítky restaurací. V Liberci dostanete menu s dezertem

S dobrým a levným jídlem mohou lidé počítat i ve Vinárně U mostu v Nekoři na úpatí Orlických hor. Na výběr tady mají rovnou tři jídla do 100 Kč. „Veškeré výrobky si zpracováváme sami. Děláme domácí knedlíky, pečeme si pečivo a děláme i zákusky,“ ozřejmila majitelka podniku Alena Sršňová. „Myslím si, že strávníci jsou za tu službu rádi a velice si jí cení,“ dodala.

„Ten oběd tady je vynikající, ať si vyberu cokoliv,“ pochvaloval si jeden ze zákazníků. Vinárna v Nekoři funguje jako chráněná dílna. I proto mohou majitele jít s cenami obědu pod sto korun. „Pracují u nás lidé s hendikepem, kteří tu mají tak trochu druhý domov,“ vysvětlila matka majitelky Vlasta Zářecká. „Všichni jsou tu rádi a mají ze své práce dobrý pocit,“ popsala rodinnou atmosféru.

A zákazníci si pokrmy opravdu pochvalují. „Chodím sem třikrát, dávají tu solidní porce,“ řekl jeden ze stolovníků. Jiní prý podnik navštěvují přes pět let.

Pokud víte o nějaké restauraci ve vašem okolí, kde se dobře najíte do 100 korun, napište svůj tip na adresu zprávy@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nový rok rovná se nové ceny? I přes snížení DPH se bude zdražovat, Výborný proti tomu brojí

Tagy: