CNN Prima News bistro

bistro

Výpis příspěvků ke štítku „bistro“

Revoluce ve školním stravování a cesta k modernímu občerstvení: ReFresh Bistro mění návyky studentů

Školní stravování v Česku prošlo v posledních letech zásadní proměnou. Co bylo dříve synonymem pro jednotvárné obědy a minimální zájem ze strany studentů, se díky modernizaci a inovativním konceptům proměňuje na atraktivní službu. Klíčovou roli v této transformaci hraje i síť školních bister ReFresh Bistro, která od svého vzniku v roce 2017 přinesla do českých škol zcela nový přístup k rychlému a zdravému občerstvení. V rozhovoru pro Interview PLUS o tom mluvily generální ředitelka ReFresh Bistro Lucie Remer a ředitelka Střední průmyslové školy stavební v Dušní ulici Marie Plíhalová.

Propojení kulinářství a unikátních koktejlů? Bar Monk nabízí jízdu nečekaných chutí i barev

Ve dne bistro, večer bar. Řeč je o pražském podniku Monk, který sídlí na Maltézském náměstí, tedy stejné adrese, jako někdejší proslulá restaurace U Vladaře. První pobočka bistra byla otevřena před šesti lety na Starém Městě v Michalské ulici. Dnes se ale projekt rozrůstá a do čela barového týmu se postavil ostřílený Matěj Kochan, jehož předchozím působištěm byl pražský bar AnonymouS. Čím je se svým týmem originální a jak propojuje koktejly s kulinářstvím, jsme zjišťovali s pořadem Za barem.

Řev, rozjívené děti a plenka pod stolem. Pražské bistro se ohradilo proti ignorantským rodičům

Lagom Bistro, které sídlí v pražském Karlíně, se na sociální síti ohradilo proti přístupu některých rodičů k chování jejich dětí. Autoři příspěvku uvedli, že za necelý měsíc mají rozbitých již pět hraček a pod stolem dokonce našli pohozenou špinavou plenku. Rodiče s dětmi proto vyzývají, aby své ratolesti nechali vyřádit venku, nikoliv uvnitř bistra. Jejich přístup v komentářích lidé chválí a potvrzují, že to, co vidí denně v kavárnách, je neuvěřitelné.

Plíseň a špína v oblíbené pražské kavárně. Zpráva inspekce nám vyrazila dech, zlobí se klienti

Hmyz, plísně a extrémní nepořádek objevila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) ve výrobně Bakeshopu v Kozí ulici v Praze. Inspektoři výrobní prostory ve středu uzavřeli kvůli „nepřijatelné hygieně“. Po opakované kontrole den nato však zákaz kavárně a bistru nedaleko Staroměstského náměstí uvolnili, informovala SZPI na svém instagramovém účtu Potraviny na pranýři.

Zdravé svačinové bufety ve školách. ReFresh Bistro reaguje na pamlskovou vyhlášku a žákům chutná

Školní stravování se v posledních letech mění k nepoznání. Pryč jsou časy plné soli, slazených limonád a instantních směsí. Školy už zdaleka nenabízí pouze jeden druh jídla k obědu. Pokrmy jsou modernější i zdravější a strava je bohatá na celozrnné potraviny a čerstvou zeleninu. Navíc mimo oběd si už v mnoha školách žáci mohou sami koupit svačinu v bufetu. Jedno takové funguje ke spokojenosti studentů i vedení školy na pražských Hájích v Základní škole Milíčov.

Kulinářský zázrak na plovárně? Nejlepší bistro na světě, shodují se Šárka a Ondřej

Šárka Mieglová se s Ondřejem Brunclíkem poznala stylově u okénka s rychlým občerstvením na Vltavě. Byla z toho láska jako trám, ze které se narodily dvě děti. Dnes společně provozují bistro Panelka – legendární občerstvení u prvorepublikové plovárny nabízející mezinárodní kuchyni. „Nejlepší kiosek na světě“. Společnost MAKRO ČR je zařadila mezi vyvolené projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. A my vám je teď představíme.

Mít vlastní podnik byl sen, říká Ondřej Pilař. Do burgerů komponuje sezónní potraviny

Až budete mít cestu okolo Čáslavi a dostanete chuť na pořádný burger, zeptejte se místních na Ondřeje Pilaře. V gastronomii se začal rozvíjet před léty, kdy pracoval pro jednoho bohatého zahraničního klienta. Asi největší pracovní posun přišel ale při práci v zahraničí, kdy tři roky vařil v Irsku, kde sbíral zkušenosti, které zúročil po návratu do Česka. Dnes je mu 32 let a je majitelem vyhlášeného Bejkn bistra ve městě, ve kterém se i narodil. Příběh usměvavého mladého muže zaujal i společnost MAKRO ČR a Ondřej Pilař patří mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Originální bistro s izraelským falafelem. Herečka a masér ze Slovenska nadchli Moravu

Martina je vystudovaná muzikálová herečka a lektorka tance a Slavo je vystudovaný masér. Oba pochází z východního Slovenska. Roky spolupráce a silného přátelství se Shlomem, Izraelcem žijícím v Londýně, vyústilo v touhu otevřít podobný typ podniku i u nás. Nejslavnější falafel londýnského Portobello marketu přinesli na brněnskou gastro scénu. Shlomo sympatické dvojici s velkou důvěrou svěřil tajný recept na pravý izraelský falafel, který během 24leté kariéry zatím nikomu neprozradil. Dostali tak jedinečnou šanci pokračovat v jeho šlépějích a přinést tak slavný portobellský falafel do ulic Brna. Jako jediní pokračují v jeho tradici, jsou další generací londýnského Falafel Kingu, a to jim dává jedinečnou příležitost sdílet se zákazníky intenzivní chutě a vůně, které falafel přináší. Za každou kuličkou falafelu a lžičkou humusu se skrývá obrovská vášeň a láska, se kterou jídlo připravují. Nemohli proto ujít pozornosti společnosti MAKRO ČR a stali se vyvolenými projektu NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Vařte po světě a vraťte se, ať gastro jede! Divoká holka v šumavském bistru nabízí mušle i šneky

Divoká holka ze Šumavy, která milovala dobré jídlo a pití tak silně, až jí to dovedlo k vlastnímu podniku, kde si může plnit své sny. Tak o sobě mluví Jitka Sauvage, která provozuje rodinné bistro uprostřed šumavských lesů, u rybníka, s jedinečnou atmosférou a mega poctivou kuchyní. Představte si kemp ze sedmdesátých let s několika chatkami a prostorem na postavení stanu. A to vše zasazené do přírody u rybníka nedaleko hradu Kašperk. Čekáte v nabídce místního kiosku maximálně smažený sýr a klobásu. A v nabídce Divokýho Bistra najdete mezinárodní, asijskou a francouzskou kuchyni. I to je jeden z důvodů, proč se sympatická kuchařka stala jednou z vyvolených v projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

MAPA: Do 100 Kč se najíte i na východě Čech. Místní podnik dává šanci také handicapovaným

Redakce CNN Prima NEWS opět vyrazila do restaurací a jídelen, kde se dá dobře najíst do sta korun, tentokrát na východě Čech. Zákazníci se rádi vracejí třeba do podniků v Týništi nad Orlicí nebo Nekoři, kde si ve zdejším podniku zaměstnanci vše včetně pečiva připravují vlastníma rukama. Navíc dávají příležitost i handicapovaným lidem.

Makro Czech Gastro Fest: Pomůžeme budovat dlouhodobě úspěšné restaurace

Restaurace a bistra mají za sebou krušné časy. Tak mizerná léta, jakými jsou bez pochyby dva poslední roky, asi nikdo ze současných profesionálů v oboru gastrologie nepamatuje. Nicméně, jak se říká - jíst se bude vždycky. A tak je na místě nejen dál vařit, ale také se zdokonalovat. Inspiraci kuchaři i provozovatelé podniků mohou načerpat na akci Makro Czech Gastro Fest, kde se o své zkušenosti a tipy podělí na osm tisíc kuchařů ze všech koutů planety.

Pohlreich ostře o kauze dětí v restauracích: Lidé jsou zpovykaní. Na pravidla máme právo

Lidé jsou zpovykaní a berou se zbytečně vážně. Kauza Marthy's Kitchen je bouří ve sklenici vody, řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS šéfkuchař a známá tvář z pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich. Hněv, který se snesl na konto pražského bistra kvůli zveřejněnému sedmeru „pravidel chování“ pro rodiny s dětmi, není podle něj na místě. Je přesvědčený, že majitelé podniku nejsou proti dětem, nejspíše ale reagovali na událost, během níž jejich pohár trpělivosti přetekl.