Kritizovaný nákup státního podniku byl dokončen. ČEPS převzal společnost NET4GAS
bistro
Výpis příspěvků ke štítku „bistro“
MAPA: Do 100 Kč se najíte i na východě Čech. Místní podnik dává šanci také handicapovaným
Redakce CNN Prima NEWS opět vyrazila do restaurací a jídelen, kde se dá dobře najíst do sta korun, tentokrát na východě Čech. Zákazníci se rádi vracejí třeba do podniků v Týništi nad Orlicí nebo Nekoři, kde si ve zdejším podniku zaměstnanci vše včetně pečiva připravují vlastníma rukama. Navíc dávají příležitost i handicapovaným lidem.
Makro Czech Gastro Fest: Pomůžeme budovat dlouhodobě úspěšné restaurace
Restaurace a bistra mají za sebou krušné časy. Tak mizerná léta, jakými jsou bez pochyby dva poslední roky, asi nikdo ze současných profesionálů v oboru gastrologie nepamatuje. Nicméně, jak se říká - jíst se bude vždycky. A tak je na místě nejen dál vařit, ale také se zdokonalovat. Inspiraci kuchaři i provozovatelé podniků mohou načerpat na akci Makro Czech Gastro Fest, kde se o své zkušenosti a tipy podělí na osm tisíc kuchařů ze všech koutů planety.
Pohlreich ostře o kauze dětí v restauracích: Lidé jsou zpovykaní. Na pravidla máme právo
Lidé jsou zpovykaní a berou se zbytečně vážně. Kauza Marthy's Kitchen je bouří ve sklenici vody, řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS šéfkuchař a známá tvář z pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich. Hněv, který se snesl na konto pražského bistra kvůli zveřejněnému sedmeru „pravidel chování“ pro rodiny s dětmi, není podle něj na místě. Je přesvědčený, že majitelé podniku nejsou proti dětem, nejspíše ale reagovali na událost, během níž jejich pohár trpělivosti přetekl.
Krutá diskriminace, tepe právník „dětskou vyhlášku“ pražského bistra. Majitel se hájí
Nepřekážejte, nerušte, nepobíhejte, nedělejte nepořádek a hlavně po nás nechtějte žádné hračky. Tak by se dala shrnout pravidla pražského bistra Marthy's Kitchen, která našla spoustu kritiků, ale i zastánců. Lidé se shodují na tom, že jim pravidla v zásadě nevadí, kritizují hlavně jejich formulaci. Podle advokáta Jana Černého nelze předem stanovit pravidla, koho provozovatel pustí dovnitř a koho ne. Pravidla proto považuje za diskriminační.
GLOSA: Rozjívené děti do restaurace patří. Měly by sedět hned vedle kuřáků
Veřejným prostorem už několik dnů rezonuje vzkaz jednoho pražského bistra, které docela ostře uvedlo, že nevychované děti přes svůj práh nepustí. Ozývají se reakce pobouřené i souhlasné. S malými dětmi to není stejné jako s kuřáky. A to je chyba. Do svobodné společnosti totiž patří obě skupiny stejně.
Pošlete dítě k řezníkovi pro bryndák a panenku. Pravidla pražského bistra jsou terčem humoru
Pražské bistro Marthy’s Kitchen nedávno vzbudilo vášně kvůli sedmeru pravidel pro chování dětí v podniku. Český internet se nedrží zpátky a jak je jeho zvykem, vše bere s humorem. V reakci na kauzu přišla s úsměvnými pravidly i další restaurace či firma vyrábějící kabelky. Jiní lidé se naopak bistra zastávají.
Pražské bistro vyvolalo vášně. Agresivní, je mi z toho smutno, zuří rodiče kvůli pravidlům
Jedno pražské bistro dalo dohromady sedmero pravidel, ve kterém se obrací na návštěvníky-rodiče. Jednoduše řečeno jim vzkazuje, že pokud nedokážou mít děti pod kontrolou a ostatní hosté přichází o možnost se v klidu najíst a zrelaxovat, pak ať si najdou jiné místo. Příspěvek vyvolal různorodé reakce, některým komentujícím se zdál příliš agresivní.
Strach o rodinu a problémy s češtinou. Nemáme se kam vrátit, smutní ukrajinské uprchlice
Před více než dvěma měsíci přicestovaly do Česka čtyři Ukrajinky z Kyjeva. Jak samy říkají, měly velké štěstí. V podolském podniku Sauny Vltava totiž našly nejen práci, ale také zázemí a přátelé. Dnes už se prý cítí v Praze jako doma a na Ukrajinu se zatím vracet neplánují. Když ale začnou mluvit o válce či své cestě sem, na tvářích se jim postupně objeví slzy. Starost si totiž dělají nejen o své blízké, ale i další krajany, řekly redakci CNN Prima NEWS.
OBRAZEM: Přišly o domov. Nyní kuchařky z Ukrajiny okouzlují Čechy svými specialitami
Nenápadné bistro u zastávky Dvorce v pražském Podolí láká na tradiční ukrajinské pokrmy. Hned u okýnka hladové strávníky přivítá milý ukrajinský personál, který mluví lámanou češtinou. Do Česka přitom tyto čtyři Ukrajinky dorazily teprve před pár týdny. S úsměvem na rtech nabízí typické ukrajinské speciality, které samy ručně vyrábí. I za tak krátkou dobu provozu sbírají nadšené ohlasy ze strany českých strávníků.
Covidové kompenzace jsou špatně nastavené, zlobí se podnikatelé. Mnoho jich zkrachovalo
Majitelé zejména malých restaurací si stěžují, že podmínky covidových kompenzací jsou špatně nastavené. Společně s raketově rostoucími cenami energií a surovin se tak dostávají do potíží, které stále více z nich řeší uzavřením podniků.
Šel se najíst a kapra odložil do záchodové mísy. Muž z Pardubic je podezřelý z týrání
Pardubičtí strážníci museli na toaletách v místním bistru lovit kapra přímo ze záchodové mísy. Rybu si tam „odložil“ jeden ze zákazníků, když se do podniku přišel nasnídat. 28letý muž se teď bude zodpovídat z týrání zvířete.
Českým Vietnamcům začal nový rok, ale neslaví. Nechtějí skončit s covidem v nemocnici
Asijský rok buvola začal pro české Vietnamce ve čtvrtek 11. února v šest hodin večer, letos však novoroční svátky skoro neslaví. „V době koronaviru to ani nejde. Nechceme dopadnout jako Češi po Vánocích a zaplnit nemocnice,“ vysvětluje majitelka restaurace Saigon na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě. Ve Vietnamu přitom nemoci COVID-19 zatím podlehlo jen 35 lidí, což je přičítáno přísnému dodržování epidemiologických opatření. A podobně zodpovědní jsou i Vietnamci žijící v Česku.