Jídlo do sto korun je stále realitou
Kdo by nechtěl ušetřit na jídle a přitom se dosyta a dobře najíst. K tomu pomáhá seriál CNN Prima NEWS Obědy do stovky. Jedno takové místo se nachází i v Praze. Restaurace U dvou pupků navíc nabízí široký výběr jídel.
Dát si někde jídlo za 99 korun se může v dnešní době zdát takřka nemožné. Ale přeci jen takové restaurace existují. Jedna taková je v pražské Dubči. „Připravujeme kolem 100 porcí na den, většinou prodáme všechny,“ prozradil Tomáš Martiška, kuchař restaurace U dvou pupků, pro CNN Prima NEWS.
V Česku je stále možné najít místa, kde se dá najíst do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
V Česku je stále možné najít místa, kde se dá najíst do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
V Česku je stále možné najít místa, kde se dá najíst do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
V Česku je stále možné najít místa, kde se dá najíst do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
V Česku je stále možné najít místa, kde se dá najíst do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
V Česku je stále možné najít místa, kde se dá najíst do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
V Česku je stále možné najít místa, kde se dá najíst do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chceme nižší ceny potravin? Tak potřebujeme zaměstnance ze třetích zemí, říká majitel pekárny
Vepřová pečeně s koprovou omáčkou, zapečené flíčky s krkovičkou, špagety bolognese nebo smažený sýr. Tak vypadá místní nabídka. „Je to výborné. Chutné a levné,“ popsal jeden ze zákazníků. „Sice máme menší marži, ale zase prodáme více jídel,“ poznamenal ke strategii provozovatel Jiří Michálek.
Že je jídlo chutné, potvrzuje i fakt, že se zde stravují samotní kuchaři, kteří jídla vařili. „Je to výborné. Kdyby mi to nechutnalo, tak bych to nemohl dávat ani lidem. Takže za mě výborné jídlo,“ míní Martiška.
Na další restaurace, kde se dá najíst do stokoruny, se podívejte na mapě:
A na kolik v dnešní době vyjdou ingredience na poctivou koprovou omáčku s knedlíkem? Podle kuchaře zaplatíte za suroviny jednou tolik, něž před dvěma lety. Dnes 60 korun, dříve 30. „Musíte to vařit s láskou, potřebujete na to čas a klid,“ sdělil Martiška.