Drahé potraviny? Paradox. Snižujeme ceny, ale v obchodech rostou, říká šéf Zemědělského svazu
kuchař
Výpis příspěvků ke štítku „kuchař“
MAPA: Kde se dá najíst pod sto korun? Jídelny v Zábědově a Peruci si místní chválí
Reportéři CNN Prima NEWS nadále pátrají po jídelnách či restauracích, kde vám na oběd vystačí stokoruna. Mapa, kterou díky tomu redakce vytvořila, se nyní rozrostla o Zábědov v Novém Bydžově a Peruc u Loun.
KOMENTÁŘ: Šokující pozadí „exkluzivního“ Michelina. Pepř, sůl, kokain a krev
Dusno kolem Michelina v Česku. Vláda pošle slavnému francouzskému gastroprůvodci desítky milionů korun v době, kdy řeší celonárodní brutální škrty. Nechme stranou politické emoce. Pozadí celého ohromně sledovaného restauračního fenoménu jménem Michelin je především plné neuvěřitelného tlaku, drog i sebevražd těch nejslavnějších kuchařů. A proč michelinské restaurace často nevydělávají?
Makro Czech Gastro Fest. 3 dny nejlepšího jídla a sledování profesionálů v akci
Už jen pár dní zbývá do začátku největší události v Česku, která se od začátku až do konce točí kolem jídla. A co víc, skvělého jídla! Makro Czech Gastro Fest začíná už ve čtvrtek v pražském O2 universu, kde bude možnost ochutnat to nejlepší z české i světové kuchyně, získat nové tipy a triky k vlastnímu sporáku a sledovat zblízka, jak vznikají nejnovější trendy v gastronomii.
Makro slaví 25 let na českém trhu. Nabízí tři dny plné delikates
Milujete jídlo, ale nejlépe si ho vychutnáte, když vaří někdo jiný? A co kdybyste až pod nos dostali jídlo od vyhlášených profesionálů? Jestli se vám taková představa líbí, určitě byste neměli vynechat gastronomickou akci roku, která už ve čtvrtek startuje v pražském O2 universu. Makro Czech Gastro Fest. Akce je součástí oslav velkoobchodu Makro, který na českém trhu funguje už čtvrt století.
Makro Czech Gastro Fest: Vraťme česnek, brambory i křen na naše pole i talíře
Zavřete oči a představte si místo, kde můžete ochutnat nejvyhlášenější české i světové lahůdky, které vám na talíř stylově naservírují ti nejlepší kuchaři. Teď oči zase otevřete a čtěte dál o události, jaká v českých kulinářských dějinách nemá obdoby - Makro Czech Gastro Fest. Jejím cílem je dostat českou kuchyni opět na výsluní.
Nová kapitola české gastronomie: Makro Czech Gastro Fest
Milovníkům kuchařských soutěží nejspíš bude připadat jako zhmotněný ráj: Makro Czech Gastro Fest. Jedinečná akce, která na jedno místo přivádí tisíce profesionálů z celého světa, a která u nás nemá obdoby. Ať už v gastrologii sami podnikáte nebo jen rádi vaříte či prostě ochutnáváte, tohle je šance jak si výrazně rozšířit obzory a zažít setkání, na která budete dlouho vzpomínat. Mezi řečníky a účastníky festivalu je totiž dlouhá řada zvučných jmen skutečných mistrů ve svém oboru.
Český kuchař na Bocuse d‘Or Martin Staněk: Když člověk vaří s láskou, může být i hvězda
Už jen pár dní zbývá do gastronomické akce, která v Česku zatím nemá obdoby. Makro Czech Gastro Fest začíná čtvrtého května a nabízí tři dny plné jídla a všeho, co se točí kolem něj. A navíc v podání těch nejlepších kuchařů z celého světa. Těch se v pražském O2 universu sejde na osm tisíc.
Svět, který miluje snad každý! Nechte se pozvat na gastronomickou událost roku
Jídlo spojuje. Je nedílnou součástí kultury, patří k tradicím, které jsou pro každý národ jedinečné. A právě jídlo, výběr surovin, jeho příprava a konečně i společné stolování je hlavním tématem blížící se akce Makro Czech Gastro Fest. Ta do pražského O2 univerza přivede tisíce kuchařů i jedlíků.
Makro Czech Gastro Fest: Je čas vrátit se k českým surovinám. Sláva bramborám!
Žijeme gastronomií. Tak zní heslo akce Makro Czech Gastro Fest, na kterém začátkem května v pražském O2 universu své umění předvedou tisíce špičkových kuchařů. Hlavní posláním zatím největší akce svého druhu, jaká se kdy v Česku konala, bude nejen dobré jídlo a pití, ale také podpora domácích plodin a surovin, které si čestné místo v českých kuchyních jednoznačně zaslouží.
Makro Czech Gastro Fest: Pomůžeme budovat dlouhodobě úspěšné restaurace
Restaurace a bistra mají za sebou krušné časy. Tak mizerná léta, jakými jsou bez pochyby dva poslední roky, asi nikdo ze současných profesionálů v oboru gastrologie nepamatuje. Nicméně, jak se říká - jíst se bude vždycky. A tak je na místě nejen dál vařit, ale také se zdokonalovat. Inspiraci kuchaři i provozovatelé podniků mohou načerpat na akci Makro Czech Gastro Fest, kde se o své zkušenosti a tipy podělí na osm tisíc kuchařů ze všech koutů planety.
Pohlreich ostře o kauze dětí v restauracích: Lidé jsou zpovykaní. Na pravidla máme právo
Lidé jsou zpovykaní a berou se zbytečně vážně. Kauza Marthy's Kitchen je bouří ve sklenici vody, řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS šéfkuchař a známá tvář z pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich. Hněv, který se snesl na konto pražského bistra kvůli zveřejněnému sedmeru „pravidel chování“ pro rodiny s dětmi, není podle něj na místě. Je přesvědčený, že majitelé podniku nejsou proti dětem, nejspíše ale reagovali na událost, během níž jejich pohár trpělivosti přetekl.
Michelinský šéfkuchař Hrachový prošel cizineckou legií. Připrav se, že tě zastřelí, slyšel
Je šéfkuchařem oblíbené pražské restaurace Výčep, která se jako jedna z mála v Česku dostala do prestižního michelinského průvodce. Jiří Hrachový se vypracoval na mistra nečekaných chutí; dostane vás jak jeho kremrole s uzeným kaprem, tak třeba tatarák z jelena. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS ale nevypráví pouze o jídle. Popisuje i své zkušenosti z cizinecké legie, která prý učí jednu důležitou věc: Můžeš dostat ránu, jen pak zase rychle vstaň.