CNN Prima News kuchař

kuchař

Výpis příspěvků ke štítku „kuchař“

Zemřel oblíbený šéfkuchař celebrit. „Král kari“ založil úspěšnou značku, nyní podlehl rakovině

Známý šéfkuchař a zakladatel úspěšné sítě indických restaurací Shabir Hussain zemřel ve věku 56 let. Britský „Král kari“, jak se mu v gastronomii přezdívalo, prohrál boj s rakovinou, oznámila společnost Akbar's, u jejíhož vzniku stál. Všechny restaurace této sítě v reakci na smutnou zprávu zavřou a otevřou znovu až v pátek odpoledne. Informoval o tom web The Mirror.

Rodina kuchaře Dannyho zveřejnila netradiční parte. Zve v něm na „Oslavu jeho života“

Rodina oblíbeného kuchaře Daniela Korduly, který v sobotu zemřel ve věku 60 let, na sociální síti Instagram zveřejnila parte. „Byl v klidu se svou rodinou,“ píše se v něm. Danny, jak jej znají televizní diváci, přes dva roky bojoval s rakovinou a během kulinářské show Česko na grilu podstupoval chemoterapii. Fanoušky si kromě svého grilovacího umu získal díky svému nezdolnému optimismu. Rodina ve smutečním oznámení zve na „Oslavu jeho života“, jež se uskuteční ve čtvrtek odpoledne od čtyř do osmi hodin ve Spolkovém domě v Ratíškovicích.

Zemřela hvězda slavné soutěže. Známý kuchař prodělal za život dvě transplantace srdce

Ve věku 64 let zemřel oblíbený australsko-libanonský kuchař Greg Malouf. Proslavil se svou účastí v populární show MasterChef a popularizací blízkovýchodní kuchyně. Založil několik restaurací po celém světě, v Austrálii dělal šéfkuchaře v michelinské restauraci. Jeho smrt, která přišla jen pár let poté, co prodělal již druhou transplantaci srdce, potvrdil na sociálních sítích jeho kolega a bývalý porotce z MasterChefa George Calombaris.

Kuchařská hvězda, která vařila pro Zemana: Co budeme jíst za 50 let? Dojde na obávaný hit z Asie

Vařil pro prezidenta na Pražském hradě, pro vybíravé cizince v Obecním domě. Dnes je Vratislav Oehm spolumajitelem a kuchařem restaurace Karlínská HolKa, kterou chválí gurmáni i gastronomičtí experti. Pro časopis, jenž vyšel ke čtyřem rokům fungování CNN Prima NEWS, popisoval, kam se posouvají naše chutě nebo nad čím z české klasiky nejvíce kroutí hlavou Američané či Asiaté.

Češi u vaření zbytečně utrácí, říká Těhotnej kuchař. Vyprošťovák je mýtus, poradil svůj recept

Projekt Těhotnej kuchař je částečně dílem pandemie covidu, kdy musel jeho autor Jaroslav Vajgl zavřít své provozovny a peníze mu postupně docházely. S vařením měl zkušenosti bohaté, ale s natáčením na sociální sítě žádné. Teď už jeho videorecepty s vtipným komentářem sleduje v součtu okolo 1,5 milionu lidí. Co práce Těhotnýho kuchaře obnáší a jakou největší chybu podle něj Češi při vaření dělají?

Čínský street food povýšila na umění. Eva Che je vyhledávanou privátní kuchařkou

Narodila se v Praze, vyrůstala v Kutné Hoře, ale oba její rodiče pocházejí z Číny. Své kulinářské umění představuje na eventech, ale klienti si ji najímají i pro zvláštní příležitost jako soukromou kuchařku. Evu Che oslovují známé značky, aby pro ně připravila cateringové služby, díky zájmu Čechů o vaření si založila kulinární koncept CheHub. Pro přípravu jídel si sama mixuje koření, připravuje vlastní ochucené oleje a omáčky. Zaujala svým čínským street foodem ve fine diningové kvalitě. Všimla si jí i společnost MAKRO ČR a ta ji zařadila mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

Restaurace nemají důvod zlevňovat, míní Pohlreich. Úroveň gastronomie se ale zlepšila

V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS mluvil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich o gastronomii v Česku. Ceny v restauracích podle něj klesat nebudou, protože se jim nesnižují náklady. Domnívá se, že úroveň restaurací se za poslední roky hodně zlepšila. „Je vidět, že všichni, kdo do gastrobyznysu vstupují nově, mají chuť to dělat na úrovni,“ pronesl.

Učil se podle Ano, šéfe s Pohlreichem. Dnes streetfoodový koncept Pedro's zná téměř každý

Splnil si sen přinášet lidem zajímavé pokrmy ve špičkové kvalitě, které si nikde v okolí nedají. Petr Pavlů, známější spíš pod přezdívkou Pedro je zakladatelem jihomoravského streetfoodového konceptu Pedro's, který se specializuje na tzv. comfort food a jeho pobočky najdete v Lednici a v Mikulově. Tenhle sympatický mladý muž vystudoval regionální rozvoj na Mendelově univerzitě v Brně. V gastronomii začal působit až po vysoké škole ve svých 25 letech. Sám o sobě tvrdí, že celých deset let je samouk a vše se učil metodou pokus–omyl. V roce 2013 stál u zrodu první poctivé burgrárny v kraji a v roce 2018 otevřel svůj první foodtruck pod značkou Pedro's. Hlavním cílem konceptu bylo povýšit úroveň gastronomie v turistických oblastech Lednicko-valtického areálu, tvořit netradiční kombinace a dělat lidem radost. Jídlo je pro Pedra celoživotní vášní, a to nemohlo ujít pozornosti projektu společnosti MAKRO ČR – NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. Petr Pavlů je dalším vyvoleným.