
Domácí
Zahraničí
USA
Byznys
Sport
Auto
kuchař
Výpis příspěvků ke štítku „kuchař“

Netradiční štědrovečerní večeře od Ondřeje Juráše: Kapří roláda s cizrnovým pyré
Srdce Ondřeje Juráše bije pro kuchařinu. Je členem Národního juniorského kuchařského týmu a kromě vaření zvládá také perfektně cukrařinu nebo carving. Byl mezi prvními, kteří si prošli soutěží Young Chef od Kulinářského umění. S moderátorkou CNN Prima NEWS Evou Perkausovou pak uvařil v prostředí Národního zemědělského muzea štědrovečerní specialitu – kapří roládu s cizrnovým pyré a houbovým přelivem.

Za rozvoz se platí. Pohlreich představil OneMenu a poradil, jak na svatomartinskou husu
Do restaurace na svatomartinskou husu si letos Češi kvůli pandemii nezajdou, řada podniků ale sváteční pokrm rozváží. Mezi nimi i restaurace šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který se v pořadu Nový den pro CNN Prima NEWS rozpovídal o přípravě tradičního jídla. Mimoto poodhalil fungování své startující rozvážkové služby OneMenu.

Zemřel moderátor Prima vařečky Daniel Kopál. Prohrál těžký boj s koronavirem
Ve věku 49 let zemřel moderátor a televizní kuchař z pořadu Prima vařečka Daniel Kopál. Posledních několik dní strávil podle informací na jeho sociálních sítích kvůli onemocnění COVID-19 v kritickém stavu v nemocnici. Lékaři ho museli napojit na dýchací přístroj, život mu ale nezachránili.

Stav gastronomie je katastrofální. Další restrikce bude smrtelná, tvrdí kuchař Sajler
Nová koronavirová opatření se nevyhnula ani pohostinství. Kromě upravené otevírací doby může od pondělí u stolu v restauracích sedět maximálně šest lidí. Jak se s tím provozovatelé vyrovnají? Na to a další otázky odpovídal v pořadu 360° Pavlíny Wolfové kuchař a podnikatel v gastronomii Filip Sajler.

Pohlreich: Demokracie končí v kuchyni. Restaurace neumí počítat, tak krachují
Kolik zaměstnanců musel propustit? Co mu ukradli z kuchyně a jak se naceňuje jídlo? Nejen na tyto otázky odpovídal v pořadu KB Interview Martina Moravce šéfkuchař, restauratér a ústřední osobnost pořadů Ano, šéfe! nebo Superšéf z produkce televize Prima Zdeněk Pohlreich. Podle něj je v české gastronomii stále nejoblíbenější koření strouhanka, lidé ale více vnímají, jak co chutná.

Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem: Vaříme nepostradatelným
Známý kuchař Zdeněk Pohlreich se rozhodl připojit k těm, kteří v době pandemie pomáhají druhým ze všech sil. Založil iniciativu Vaříme nepostradatelným a připravuje jídlo zdarma těm, kteří i přes riziko nákazy denně pomáhají zajistit péči ostatním. Do svého okruhu strávníků přibral i sklad Správy státních hmotných rezerv v Sedlčanech, kde zaměstnanci pracují dnem i nocí a starají se o distribuci zdravotnického materiálu.