MAPA: Obědy do stovky nabízí i Morava. Podívejte se, kam zajít na levné zabijačkové hody

Obědy do stovky nabízí i Morava.

Obědy do stovky

Na některých místech v Česku lze stále najít restaurace, v nichž nabízejí oběd za méně než 100 korun. Štáb CNN Prima NEWS tentokrát zamířil do Moravskoslezského a Zlínského kraje, konkrétně do Havířova a Hulína. V restauraci Piknik v Havířově pořádají dokonce speciální akce, jako jsou řízkové dny nebo zabijačkové hody.

V restauraci Piknik v Havířově si můžete za méně než sto korun dát každý den hned několik jídel. Většinou českou klasiku. Vaří tady ale také zahraniční kuchyni. „Řecký řízek a tzatziki. Chodím sem pořád, dobře tu vaří,“ popsal jeden z hostů restaurace. „Ceny jsou tady dobré oproti jiným,“ sdělila další návštěvnice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Růst cen stále nekončí. Testovací nákup odhalil zdražení potravin. Kterých nejvíce?

„Bez dobrých zaměstnanců neuděláte vůbec nic, takže základem jsou dobří zaměstnanci a potom dobrý dodavatelský řetězec, čerstvé suroviny bez polotovarů a menší marže,“ vysvětlil majitel restaurace Piknik Petr Hulenka pro CNN Prima NEWS.

Kromě řeckého jídla měla restaurace v Havířově na jídelním lístku například červenou čočku a čočku beluga za 89 korun nebo kuřecí maso s těstovinami za 99 korun. Polévku k jídlu si pak lidé mohou dát za 18 korun.

Na další restaurace, kde se dá najíst do stokoruny, se podívejte na mapě:

Restaurace pro své zákazníky připravuje i speciální akce jako jsou gulášové a zabijačkové hody nebo řízkové dny. „Ještě je k tomu vždycky něco navíc, někdy je to pivo, někdy je to polévka. Vyplatí se nám to, protože nám chodí dost lidí a ti nám ten nájem zaplatí,“ řekl Hulenka. „Chodím sem každý den už 10 let. Moc dobré jídlo mají,“ potvrzuje další z hostů. „Je to tu super, i milý personál,“ dodala další.

Levně se dá najíst také na Zlínsku, například v jídelně Rovina v Hulíně. „Denně vaříme 700 jídel, na rozvoz máme 650, na oběd do jídelny přijde kolem 50 lidí. A chodí nám sem hlavně dělníci, ti mají už v 11 hlad,“ sdělila vedoucí jídelny Rovina Kristýna Hubáčková.

Tagy: