Nečasova partnerka Nikola: Martina bych přeprala i já, místo bitek krouží jako surikata

Nikola Mertlová ve vysílání CNN Prima NEWS

Co Čech, to trenér! (17)

Partnerka reprezentačního útočníka Martina Nečase Nikola Mertlová prozradila, jak probíhal hektický přesun ze zámoří do Prahy. V pořadu Co Čech, to trenér! na CNN Prima NEWS přiblížila i úskalí života partnerky profesionálního hokejisty. K českým šancím proti švédskému soupeři v semifinále světového šampionátu se vyjádřil i bývalý extraligový mistr a hokejový expert Jakub Koreis.

Seveřané budou v semifinále těžkým soupeřem. „Jsou dál, než Američané, a jsou zvyklí na evropské prostředí,“ varoval Koreis. „Čeká nás nejlepší mužstvo na turnaji,“ konstatoval bývalý útočník Sparty a Komety Brno.

ČTĚTE DÁLE: Podle hokejového experta je Červenka talent své generace. Jeho příběh je až neuvěřitelný

Vyzdvihl herní přínos hrdiny čtvrtfinále Pavla Zachy, jenž dosud odmítal pozvánky do reprezentace. K odříkání národního dresu by se Koreis nevracel. „Smáznul bych to, co bylo. Hráči v Americe mají náročný program,“ připomněl.

Zároveň ocenil klid a rozvahu brankáře Lukáše Dostála. „V tichosti zraje v našeho gólmana číslo jedna,“ pronesl plzeňský odchovanec. „Z toho kluka čiší, že ví, co má udělat, aby byl úspěšný,“ ocenil. Podle Koreise si Dostála postupně připravují do vůdčí role gólmanské jedničky i v klubu Anaheim Ducks, kde je jeho spoluhráčem rovněž reprezentant Radko Gudas.

„Radko dává do týmu pocit bezpečí,“ řekl Koreis a poukázal při tom na ostřejší styl hry zkušeného obránce. Gudasův důraz budí u soupeřů respekt – svými bodyčeky proslul po celém světě.

„Doufám, že Martin nikdy nebude hrát proti Radkovi Gudasovi. Nedopadlo by to dobře,“ reagovala partnerka Martina Nečase Nikola Mertlová. Útočník Caroliny podle ní není žádný bijec. „Když je bitka, Martin krouží kolem jako surikata,“ popsala pobaveně Mertlová. Zároveň v žertu dodala, že by Nečase přeprala i ona.

Mertlová také popsala hektické cestování z Raleigh, kde sídlí klub Carolina Hurricanes, do Prahy. Kufry bylo třeba zabalit v řádu desítek hodin. Stresu s balením Mertlová ale nelituje. „Martin se do Prahy strašně těšil,“ uvedla pohledná blondýnka.

Odchod z Hurricanes

Spekuluje se, že Nečas by mohl v létě organizaci Hurricanes opustit. Pro Mertlovou by to ale nebyl problém, třebaže si v Severní Karolíně zvykla. „V Raleigh je všude blízko,“ poznamenala. Vysněnou destinaci v zámoří nemá. Pouze dvě města by v případě Nečasova přesunu Mertlová nerozdýchala. „Odstěhuji se kamkoliv, kromě Winnipegu a Buffala,“ uvedla s úsměvem. Jak Winnipeg v kanadské provincii Manitoba, tak i Buffalo na severu Spojených států jsou proslulé svými dlouhými zimami a tuhými mrazy.

Ačkoliv v semifinálovém utkání proti Švédsku čeští hokejisté nebudou favority, oba hosté výsledek pořadu vidí optimisticky. Podle Mertlové je Nečas v dobrém rozmaru. „Martin se cítí v pohodě, je nabitý. Určitě to tam padne,“ je přesvědčená. Koreis se domnívá, že Češi porazí švédský výběr 3:1, přičemž poslední gól padne do prázdné brány. „A ten gól dá Martin,“ uzavírá Mertlová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dejte Davidovi najíst a bude to ok, říká Pastrňákova maminka. Jak tipuje umístění hokejistů?

Tagy: